+380673870816 +380673870816

У День знань спеціалісти центру зайнятості завітали у рівненські школи

Зазвичай першого вересня прийнято говорити про святкові лінійки в школах та інших навчальних закладах, плани на навчальний рік, розвиток матеріальної бази. Все це сьогодні обговорювали і в Рівному, але відрізнялися традиційні заходи тим, що школярів, особливо випускних класів, націлювали замислитися над майбутнім, спонукали до правильного вибору професії.

17 школа Рівного, як і кожен навчальний заклад, має свої особливості та проблеми. Останнє пообіцяло сьогодні вирішити міське керівництво. У всякому разі про це запевнив Володимир Хомко. А ось щодо правильного професійного вибору, то в цьому учням зарадити обіцяють спеціалісти Рівненського міського центру зайнятості. Вони гарантують надати максимум потрібної інформації, аби теперішні учні ще в школі обрали професію, яка допоможе отримати роботу та заробляти гроші. У 22 рівненських школах відтепер активно почнуть використовувати профорієнтаційні термінали.

Світлана Єфименко, учениця 11 класу НВК №17:

на таких терміналах можна пройти психологічні тести. Можна дізнатися про місце розташування навчальних закладів.

За словами спеціалістів центру зайнятості, тематика терміналів суттєво оновилася.

Ольга Дем’яненко, начальник відділу Рівненського міського центру зайнятості:

з’явилася нова рубрика "Поради служби зайнятості" щодо пошуку роботи. Також тут розміщена інформація про актуальні професії і вакансії. Ми розширили блок про мережі навчальних закладів.

З першого вересня учні випускних класів користуватимуться профорієнтаційними щоденниками, які випустила служба зайнятості. На думку спеціалістів, це відштовхне багатьох від освоєння непотрібних на ринку професій.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

не можуть 90% дітей бути юристами, економістами і менеджерами. Нам потрібні штукатури, плиточники та інші професії, які добре оплачуються і в нас, і за кордоном.

Цього навчального року спеціалісти міського центру зайнятості обіцяють патронувати кожну школу обласного центру, вивчати вподобання учнів та допомагати їм у професійній орієнтації.


110901_ZOSH 17 sferadesigner

Схожі статті