+380673870816 +380673870816

У 2012 році підприємства м'ясо-молочної галузі збільшили обсяги виробництва

Щорічно середньостатистичний українець споживає майже 205 кг молока. Фахівці прогнозують, що у цьому році цей показник збільшиться на 5 кг. Тож вітчизняна молокопереробна промисловість готова збільшити поставки цієї продукції на внутрішній ринок. Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.
    Також слід очікувати активізації діяльності і м’ясопереробних підприємств. За прогнозами Мінагрополітики у цьому році для виробництва молочних продуктів буде перероблено 4,7 мільйона тонн молока. В минулому році з перероблених 4,6 мільйона тонн молока, 21% був використаний для виробництва молокопродуктів на експорт. У цьому році, за прогнозами Мінагрополітики, вітчизняні аграрії вироблять 2260 тисяч тонн м’ясопродукції, з якої експортують 90 тисяч тонн. Найбільше планується виробити м’яса птиці – 1060 тисяч тонн, 750 тисяч тонн свинини та 410 тисяч тонн яловичини.

Схожі статті