+380673870816 +380673870816

У 2012 році близько півмільярда гривень спрямується на соціально-економічний розвиток Волині

У 2012 році на соціально-економічний розвиток області з державного бюджету вже розподілено 238,3 мільйонів гривень, а з урахуванням капітальних інвестицій обласного бюджету та вільних залишків місцевих бюджетів області, сума капіталовкладень складе близько 500 мільйонів гривень. Про це повідомила прес-служба Волинської ОДА.
    Борис Клімчук зазначив, що обласному бюджету на 61,2 мільйон гривень збільшується обсяг цільової субвенції. За рахунок цих коштів буде продовжено будівництво школи у 55 мікрорайоні Луцька 9 (25 мільйонів гривень), центральної районної лікарні у смт Іваничі (8 мільйонів гривень), котельні для теплопостачання у Ковелі (4 мільйона гривень).
    Крім цього, на 15 мільйонів гривень планується провести ремонтно-реставраційних робіт на пам’ятках архітектури області, 32 мільйони гривень – на розвиток інфраструктури Шацького району, ще 30 мільйонів гривень у поточному році передбачать з держбюджету на будівництво перинатального центру в Луцьку. Борис Клімчук додав, що ще 8 мільйонів гривень субвенції виділяється безпосередньо бюджетам районів та міст області. 
    Ще один позитивний аспект: Волинь отримає додатково 17 мільйонів гривень за перевиконання показників державного бюджету у 2011 році. Нагадаємо, що частину цього перевиконання склав податок на прибуток волинських підприємств, які у минулому році спрацювали з позитивним результатом (712,7 мільйонів гривень).   Голова облдержадміністрації назвав низку окремих дороговартісних об’єктів, які будуватимуться цьогоріч. А саме: дитячі садки у селі Головне Любомльського району, смт Торчин Луцького району, поліклініка у Ковелі та Шацьку, школи у Любохинах Старовижівського району та Білині Ковельського району. Капсули під будівництво двох нових шкіл закладені у минулому році.
    Нагадаємо, що у 2012 Волині із держбюджету передбачено 151 мільйон гривень на ремонт доріг, з них: 79 мільйонів гривень спрямують на будівництво доріг державного значення, 51 мільйонів гривень передадуть бюджетам сільрад, 31 мільйонів гривень – закумулюють в обласному бюджеті.

Схожі статті