+380673870816 +380673870816

У 13 армійському корпусі Рівненського гарнізону - поповнення

У 13 армійському корпусі Рівненського гарнізону – поповнення. 26 листопада 67 новобранців склали присягу на вірність українському народу.

Ольга Омельчук до лав Збройних сил України проводжає свого сина Олексія. Отримавши вищу юридичну освіту, хлопець самостійно вирішив виконати свій військовий обов’язок перед державою.

Ольга Омельчук, мама новобранця:

- Відпускала його з легкою душею, адже хочу бачити у своєму синові змужнілого та відповідального чоловіка. Нехай до мого виховання докладе зусиль і армія.

67 новобранців слухали напутнє слово від своїх командирів та в урочистій атмосфері присягали на вірність українському народу у кращих військових традиціях. Цікавою тенденцією цьогорічного призову є те, що із шестидесяти семи новобранців – тридцять мають вищу освіту. Один із них - Віталій Артемов, ще навчаючись в університеті, планував піти до армії.

Віталій Артемов, новобранець:

- Очікую трохи підняти свій бойовий дух. Бажаю товаришам пройти із честю військову службу.

На урочистості прибуло чимало рідних та друзів новобранців. Таку велику кількість відвідувачів на території військової частини її командування пояснює формуванням цьогорічних підрозділів за територіальним принципом.

Володимир Яцентюк, заступник командира корпусу з виховної та соціально-психологічної роботи, полковник:

- Раніше у Рівненському гарнізоні служили воїни із багатьох областей, а цього року, згідно з планів комплектування, сюди призвані лише новобранці Рівного та області. Вони пройшли відповідний курс підготовки. Нині вони готові до служби та виконувати ті функціональні обов’язки, які на них будуть покладені.

До різних частин Рівненського гарнізону цього року призвано понад тисячу молодих чоловіків. Усі вони проходитимуть навчання та бойову підготовку за різними напрямками від дев’яти місяців до року.

Схожі статті