+380673870816 +380673870816

Туризм по-українськи

Сьогодні рівно 150 років тому перше у світі туристичне бюро відправило в поїздку туристичну групу (з Лондона в Париж). З цього дня, фактично у світі з’явився новий вид бізнесу.
     У Радянському союзі міжнародний туризм почав стрімко розвиватися у 60-х роках минулого століття. Це було зумовлено сприятливою світовою ситуацією, зростанням купівельної спроможності населення, вдосконаленням сфери туристичного обслуговування та збільшенням тривалості відпусток. 
     Нині Україну відвідують щороку понад 20 мільйонів туристів. Напередодні Євро-2012 в нашій державі виділяються чималі кошти у розбудову туристичної інфраструктури. Зокрема і в регіонах. Так на Рівненщині уже стартував проект "Волинь Туристична". За словами заступника голови Рівненської облдержадміністрації, Олексія Губанова, туризм у регіоні є збитковим. Але не тому, що немає культурних місць, а тому що не розвинена система готелів, ресторанів тощо. 
     Натомість рівняни віддають перевагу відпочинку за кордоном, незважаючи на активний розвиток зеленого туризму. Зокрема в області налічується близько сотні агросадиб. Але туроператори, а в обласному центрі їх налічується кілька десятків, рідко коли пропонують українцям відвідати мальовничі куточки України. У наш час миловидні Карпати люди з легкістю міняють на Альпи, а сонячний Крим - на екзотичні острови на березі океану.

 


110517_Tyruzm sferadesigner

Схожі статті