+380673870816 +380673870816

Цьогорічний конкурс української музики "Бурштинові нотки-2011" пройшов без гран-прі

Минулими вихідними у Рівному відбувся гала-концерт учасників і нагородження переможців Всеукраїнського дитячо-юнацького конкурсу української музики "Бурштинові нотки-2011". Під час проведення свята, впродовж двох днів, свої таланти демонстрували понад п’ять сотень конкурсантів із вісімнадцяти областей України. 

Всеукраїнський дитячо-юнацький конкурс "Бурштинові нотки" у нашому місті пройшов вже вдруге. Цьогоріч кількість учасників сягнула 560 юнаків та дівчат із 18 регіонів України. А оцінювало журі діток у семи номінаціях. 

Мар’ян Шуневич, голова журі конкурсу, народний артист України:

- Тут є розмаїття жанрів і стилів мистецьких, вокал: народний, естрадний, класичний спів; інструментал: струнні, духові, ударні, клавішні, окрім того, є солісти ще й з ансамблів. 

Назву музичний конкурс отримав символічну. Адже головним призом для кращих з кращих стала фігурка співучого янгола, прикрашена сонячним камінням.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Ми робимо все, щоб робити промоції, тим родовищам бурштину, що у нас є. Це все ланки одного ланцюга. Музика само собою. Але бурштин - це єдине таке, що у нас є і немає ніде в Україні, тому не використати цю справу, це було б гріх.

Ансамбль народної музики "Волиняни" приїхав із Луцьку, колектив якого отримав один із дипломів лауреатів першого ступеня.

Марія Герасимюк і Анна Бущак, лауреати 1 ступеня конкурсу:

 - У нас і інструментальна група, і вокальна. Також у нас ще дівчинка на скрипці грає. Ми дуже хотіли поїхати на конкурс. Вивчили програму, повторили і поїхали.

Один із членів журі Ірина Кириліна запропонувала, аби у наступному році до семи номінацій додали ще одну, а саме "Найкращий композитор". Міський голова Рівного Володимир Хомко радо погодився із такою пропозицією та запевнив, що цей конкурс створили заради дітей.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Ми б хотіли дати путівку в життя дітям, щоб вони мали стимул, щоб розвивалися. Ми не пошкодуємо своїх сил і коштів та на наступний рік, я вам гарантую, що високоповажне журі відкриє ще чимало талантів.

Як зазначив міський голова, гран-прі на цьогорічному конкурсі, вельми поважне журі не присудило нікому, адже, за їх словами, всі виступили  достойні і виділяти когось одного - несправедливо. Втім, під час нагородження переможців, відмітили чотирирічну співачку Мирославу Коробенко та висловили сподівання, що згодом її зірка яскраво засяє на небосхилі шоу-бізнесу.

Схожі статті