+380673870816 +380673870816

Центр зайнятості пропонує рівнянам оплачувані громадські роботи

Немає досвіду або ви тимчасово втратили роботу і знаходитеся у пошуках, а гроші вкрай необхідні, міський центр зайнятості пропонує вийти на оплачувані громадські роботи. 

Тимчасову зайнятість для тих, хто в пошуках постійного місця роботи пропонує міський центр зайнятості. Без досвіду роботи, лише не боячись праці, у місяць можна отримати більше мінімальної заробітної плати. На таку пропозицію найчастіше пристає молодь.

Сергій Повальчук, заступник директора Рівненського міського центру зайнятості:

- Молоді зараз важко, однією із вимог хорошої посади є досвід роботи, а молодь його немає. Окрім того, у нас із квітня місяця буде збільшена кількість організацій, а отже буде більший вибір вакансій.

Не лише молодь іде на тимчасові громадські роботи. Наприклад, пані Валентина через півроку досягне пенсійного віку. На громадські роботи пішла, бо бажає заробити хоч якісь кошти.

Валентина Лук’янчук, безробітна:

- Легкої роботи зараз немає, але ж якщо хочеш якусь копійку заробити, то мусиш іти працювати і на громадські роботи.

Виконувати працівникам доводиться різну роботу. Наприклад, у міському парку відпочинку імені Тараса Шевченка перебуває 15 безробітних. Вони прибирають територію до Великодня.

Андрій Мощанецький, директор Рівненського парку культури та відпочинку ім. Т. Шевченка:

- Люди виконують абсолютно всі завдання, які на них покладені. Щодня завдання можуть змінюватися. Зараз іде прибирання парку до Великодня, згрібають і вивозять листя, щоб відвідувачі парку почували себе комфортно. 

Як розповіли фахівці, ці люди часто не обмежують себе роботою лише в один календарний місяць. Працюють більше. Адже у перспективі можуть отримати тут робоче місце.

Схожі статті