+380673870816 +380673870816

Трьох чоловіків судитимуть за видобування та зберігання бурштину

Фото ілюстроване

За процесуального керівництва Вараської та Сарненської окружних прокуратур завершено досудове розслідування та до судів скеровано 3 обвинувальні акти за фактами незаконного видобування, придбання, зберігання та перевезення бурштину, законність якого не підтверджується відповідними документами (ч. 1 ст. 240-1 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що троє чоловіків з числа жителів Сарненського та Вараського районів, займались незаконним видобуванням, транспортуванням та зберіганням бурштину-сирцю. Загалом у ході слідчих дій у чоловіків вилучили близько 4 кг «сонячного каміння».

Санкція статті передбачає максимальне  покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Додамо, що за процесуального керівництва органів прокуратури Рівненщини з початку року завершено досудове розслідування з направленням до суду обвинувальних актів у 48 кримінальних провадженнях, пов’язаних із незаконним видобуванням бурштину-сирцю, у тому числі 1 кримінальне провадження стосовно організованої злочинної групи.

За цей час виявлено та вилучено 1155 кг бурштину, 25 транспортних засобів та 125 мотопомп, що використовувались для незаконної діяльності. 

Нині в Україні створений чіткий та прозорий механізм оренди земельної ділянки для офіційного видобування бурштину, а тому всі, хто працює за межами правового поля будуть нести кримінальну відповідальність.

Повідомляє пресслужба Рівненської обласної прокуратури

Схожі статті