+380673870816 +380673870816

Торік Рівненщина зекономила 90 мільйонів кубометрів газу

Левова частка заощадженого імпортного енергоресурсу припадає на промислові підприємства області, зауважив заступник голови облдержадміністрації Володимир Новак. Зокрема, котлоагрегати, орієнтовані на використання нетрадиційної енергетики та альтернативного палива, встановили виробничники деревообробної та хімічної промисловості, а також склопереробної та лісової галузей. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.
     До того ж у бюджетній сфері та комунальному господарстві спожили минулоріч майже на 17 мільйонів кубометрів газу менше в порівнянні з 2010. Заощадливішими торік були й краяни. За словами Володимира Новака, це результат системної роботи – впровадження енергозберігаючих технологій, переведення котелень на альтернативне паливо, стовідсоткове оснащення засобами обліку підприємств комунальної теплоенергетики Рівненщини.
     Перспективою 2012 року є продовження курсу на енергонезалежність. Зокрема, наймасштабнішим у промисловості є інноваційний проект, який реалізовують німецькі інвестори на ПАТ "Волинь-цемент". Завдяки переоснащенню виробництва на використання твердого палива там поступово знижено рівень споживання природного газу в понад 14 разів. Готові до впровадження економічно вигідних проектів і теплопостачальники Рівненщини. Зокрема, підприємства комунальної теплоенергетики вже розробили інвестиційні проекти, реалізація котрих дозволить замінити дороговартісний імпортний енергоресурс місцевими відходами деревини, торфом та іншими альтернативними видами палива.

Схожі статті