+380673870816 +380673870816

Теплопостачальники Рівненщини готові до реформування

Рівненщина – в п’ятірці областей-лідерів, де найшвидше запроваджений стовідсотковий технологічний облік теплоносія. Крім того, третина підприємства комунальної теплоенергетики вже провела енергоаудит. А це обов’язкові заходи, необхідні для поліпшення послуг теплопостачання та чіткого визначення їх вартості. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.
     Так, ще до початку опалювального сезону всі 16 підприємств Рівненщини встановили 134 лічильники для технологічного обліку теплоносія. На їх придбання та монтаж витратили 5 мільйонів 600 тисяч гривень. Тепловики інвестували власні кошти, а частину витрат профінансували з місцевих бюджетів.
Наступний етап реформування – енергоаудит підприємств комунальної теплоенергетики. За словами Володимира Новака, всі підприємства Рівненщини замовили аналіз енергоефективності, оскільки зацікавлені в продукуванні менш затратних послуг. Водночас висновки експертів вже мають троє рівненських теплопостачальників, а також сарненський. Тепловики впроваджуватимуть запропоновані заходи впродовж наступних трьох років, щоразу зменшуючи споживання електроенергії, води та палива.

Схожі статті