+380673870816 +380673870816

Тарас Кир’янчук: «Хочемо, щоб в турнірах серед дітей до 10 років не визначали переможців»

Фото пресслужби РОАФ

Минулих вихідних в Україні стартував новий сезон в Дитячо-юнацькій футбольній лізі. Незабаром друге коло у змаганнях з футболу розпочнеться у Дитячо-юнацькій футбольно-футзальній лізі Рівненської області. Про перспективи дитячо-юнацького футболу в нашій державі, про плани щодо його реформування ми запитали у члена Виконкому ДЮФЛ України Тараса Кир’янчука.

-        Нещодавно на засіданні Виконкому Української асоціації футболу перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко озвучив плани реформування дитячо-юнацького футболу в Україні, могли б Ви розповісти про основні з них?

-        Одна з ідей, вона зараз на стадії обговорення, заборонити дітям змінювати клуби до 14 років. Так вже склалося, що в Україні є кілька потужних шкіл, які збирають у себе найкращих юних футболістів.  Зрештою, це не дозволяє нормально розвиватися іншим школам, та й дітям це не завжди на краще. Тому, можливо, й краще, щоб до 14 років юний футболіст пограв за рідну школу, а вже потім рухався далі. Хоча у цьому питанні є чимало нюансів, які ще треба продумати. Повідомляє пресслужба РОАФ.

- Ще, буцімто, планують у дитячих змаганнях не визначати переможців?

- Так, є і така ідея. Хочемо, щоб в турнірах серед дітей до 10 років не визначали переможців. Це для того, щоб діти у такому віці грали у своє задоволення, а не реалізовували амбіції тренерів.

- Це всі ідеї?

- Ні. Також є бажання запровадити новий турнір, так би мовити, підготовчий до ДЮФЛ України. В ньому братимуть участь діти 12-13 років. Якщо турнір «Шкіряний м’яч» відбувається на рівні шкіл, то ці змагання розраховані на команди спортшкіл, клубів, які мають намір заявлятися для участі у чемпіонат ДЮФЛ України.

- А що робиться з дитячо-юнацьким футболом у нас на обласному рівні?

- Нині триває активний процес оцифрування даних про юних футболістів з занесенням інформації до бази УАФ. Це дуже важлива справа. У майбутньому це спростить процедуру отримання компенсації дитячим клубом чи школою при переході гравця. А ще ми готуємося до другого кола чемпіонату Дитячо-юнацької футбольно-футзальної ліги Рівненської області. Фінал, нагадаю, відбудеться у Смизі. Є домовленість з клубом «Єврошпон-Смига», що він профінансує проживання та харчування учасників. Тож фіналістам треба буде лише приїхати.

Схожі статті