+380673870816 +380673870816

"Свобода" прозвітувалася перед громадою за роботу у році 2011

Депутати Рівненської міської та обласної рад від Всеукраїнського Об’єднання "Свобода" підбили підсумки 2011 року: викриття корупційних схем, безгосподарність чиновників, боротьба із гральним бізнесом, громадсько-політична діяльність та навіть благодійництво. 

Плідним, на думку депутатів від "Свободи", виявився перший рік їхньої каденції. Так, згідно із звітом свободівців перед громадою, цьогоріч їм вдалося призупинити будівництво АЗС на стратегічному водогоні, що забезпечує питною водою Рівне, викрити корупційну схему із закупівлі продуктів харчування для дошкільних навчальних закладів, припинити самовільне захоплення земельних та майнових паїв на Рівненщині, зокрема в Острозькому районі та викрити корупційні зловживання і порушення, за даними КРУ на досить значну суму.

Олег Осуховський, депутат Рівненської обласної ради, голова РОО ВО "Свобода":

- Тут порушень більше ніж на 700 мільйонів гривень. Ми подаємо в прокуратуру зараз стільки конкретних фактів по корупції, проте вони не ведуть жодної аналітичної роботи. Жодної кримінальної справи за тими фактами не порушено. "Свобода"на сьогоднішній день для влади як скалка в оці, бо ми не даємо красти. Перед тим як поцупити якусь суму з бюджету, вони думають, а що буде, якщо вона ("Свобода") подасть у прокуратуру і будуть відкриватися наші факти.

Відтак, однією з найрезонансніших подій стало викриття незаконного будівництва АЗС у селі Біла Криниця на Рівненському водогоні. Неодноразово депутати зі "Свободи" зверталися як до обласної, так і до Генеральної Прокуратури, вимагали проведення громадських зборів та їздили у Київ до Головного санітарного лікаря України, аби роз’яснити ситуацію, що склалася. Свободівці розповіли, що результати наполегливої боротьби є.

Олександр Савчук, керівник громадської приймальні РОО ВО "Свобода":

- На сьогоднішній день ми маємо те, що Генеральний санітарний лікар України відмінив свій експертний висновок для додаткового вивчення. Разом з тим обласна прокуратура винесла постанову про неправомірне рішення Білокриницької сільської ради. Цим вже займається і управління економічної безпеки УМВС в Рівненській області. На сьогоднішній день ми можемо сказати твердо, що нам вдалося зупинити будівництво АЗС на цьому водогоні.

Широкого розголосу у пресі набуло оприлюднення інформації про закупівлю продуктів харчування за значно завищеними цінами для позашкільних навчальних закладів Рівного. Викривши корупційну схему, схоже, саме через це, нині процес тендерних закупівель проходить відкрито та навіть за участі ЗМІ.

Олександр Лащук, депутат Рівненської міської ради, ВО "Свобода":

- Включаєш "Рівне 1", "Сферу", "РТБ" і бачиш засідання тендерної комісії. М'ясо купили по такій ціні, капусту – по такій, хліб – по такій. Громадськість бачить.

Загалом за 2011 рік депутатами різних рівнів від Всеукраїнського Об’єднання "Свобод"» було подано більше 5 сотень звернень та запитів. А в громадські приймальні на Рівненщині звернулося більше 4 тисяч мешканців. Одними з найактивніших були депутати зі "Свободи" і під час обласних та міських сесій.

Представник міської ради Олександр Лащук подав близько 40 проектів-рішень, проте розповів, що з них лише чотири отримали підтримку. Загалом, рік що минає депутати оцінюють як успішний і хоч повністю знищити корупційну та бюрократичну систему в регіоні не вдалося, втім зашкодити – вийшло, заявила опозиція. За свою активність депутат від "Свободи" Олексій Бучинський вже поплатився своїм автомобілем, який, нагадаємо, намагалися підпалити невідомі особи на початку листопада.

Схожі статті