+380673870816 +380673870816

Суд засудив продавця фальсифікованого алкоголю

Фото ілюстроване

За підтримання публічного обвинувачення Рівненською обласною прокуратурою Рівненський міський суд визнав винним 52-річного харків`янина, котрого обвинувачували у незаконному придбанні, транспортуванні та зберіганні з метою збуту, а також збуті на території області незаконно виготовлених алкогольних напоїв з підробленими марками акцизного податку (ч. 1 ст. 204, ч. 1 ст. 199 КК України).

У суді прокурором доведено, що чоловік, не маючи жодних дозвільних документів на свою діяльність, неодноразово купував у місті Рівне незаконно виготовлені підакцизні товари, зберігав їх в орендованому приміщенні у м. Сарни та збував фальсифіковану алкогольну продукцію (у тому числі з присутніми на ній марками акцизного податку з ознаками підробки) на території Рівного та Сарн.

Більше 2 000 пляшок різної ємності та найменувань незаконно виготовлених алкогольних напоїв у червні цього року вилучили працівники податкової міліції. Орієнтовна вартість вилученого – понад 200 тис грн.

Згідно з висновком експерта алкоголь не відповідає вимогам відповідних ДСТУ. Крім того марки акцизного податку не відповідають за способами друку та елементами захисту аналогічним маркам акцизного податку для алкогольних виробів, що перебувають в офіційному обігу на території України.

Суд визнав чоловіка винним та призначив покарання – 4 роки позбавлення волі, а на підставі ст. 75 КК України звільнив від відбування основного покарання з іспитовим строком 1 рік.

Вилучені підакцизні товари, згідно з вироком суду, підлягають конфіскації та знищенню.

Повідомляє пресслужба Рівненської обласної прокуратури

Схожі статті