+380673870816 +380673870816

Студентів НУВГП знайомили із творчістю поета-шістдесятника Миколи Вінграновського

Про життя та творчість видатного поета-шістдесятника Миколи Степановича Вінграновського говорили у стінах Національного університету водного господарства та природокористування, аби ще раз нагадати сучасній молоді про талановиту людину та його внесок в українську літературу. 

Микола Вінграновський - класик української літератури, видатний український поет, письменник-шістдесятник, кінорежисер, сценарист та кіноактор. Цей список можна було б продовжити і далі, адже різнобічною та талановитою людиною його запам’ятав український народ. Вкотре згадати про одного із найвизначніших українських поетів ХХ століття Миколу Вінграновського вирішили у Національному університеті водного господарства та природокористування.

Світлана Соколовська, провідний бібліотекар наукової бібліотеки НУВГП:

- В теперішній час такого поета наші студенти не дуже вивчали, і вони не знають хто це. Ми вирішили розповісти про нього, про його творчість, про те, якою він був людиною, скільки він зробив для української поезії.

Декламував вірші Миколи Степановича та ділився спогадами про нього його товариш Заслужений працівник культури України Микола Свердлюк. На його думку, поет, як ніхто інший любив Україну, тому і писав здебільшого про неї, ризикуючи своєю свободою, а подекуди й життям. Безліч поезії та прозових видань просякнуті поривами до краси і правди.

Микола Свердлюк, Заслужений працівник культури України, товариш М. Вінграновського:

- В поезії 60-тих років і по сьогодні, його побратими-письменники високої руки, називали його королем поезії. Це людина, яка несла любов і духовність до України як ніхто інший.

Як розповів Микола Свердлюк, Вінграновський окрім свого винятково творчого дару, який увіковічений на сторінках книжок та збірок, володів неймовірною порядністю, добротою та любов’ю до природи.

Схожі статті