+380673870816 +380673870816

Студентів МЕГУ відвідав Генеральний Консул Республіки Польща у Луцьку

До Міжнародного економіко-гуманітарного університету завітав Генеральний Консул Консульства Республіки Польща у Луцьку Пан Марек Мартінек. Візит його приурочений пізнавально-освітньому семінару "Навчання в Польщі: від теорії до практики". 

Спільний українсько-польський проект "Вікно в Європу" між МЕГУ та Краківською академією імені Аджея Фрича Моджевського перейшов від теорії до практики. 25 студентів рівненського вишу ще у лютому поїхали на семестр навчатися до Кракова. А науковці та посадовці нині зібралися аби обговорити результати втілення в життя такого проекту та його майбутнє. Ректор МЕГУ згадав, що найважче було вибудувати плани про співпрацю під час кризи.

Анатолій Дем’янчук, ректор МЕГУ:

- Констатуючи нашу співпрацю і відвідуючи один одного, ректори, наше студентство та викладачі відзначають найголовніше, що навіть в кризові періоди є певний поступ, певна динаміка розвитку вищих навчальних закладів.

Старт нового міжнародного освітнього проекту відкриває чимало перспектив для студентів обох країн-сусідів. Генеральний Консул Пан Мартінек прибув до МЕГУ аби почути конструктивні ідеї та дізнатися чим він, в межах своїх посадових обов’язків, може допомогти українським студентам.

Марек Мартінек, Генеральний Консул Консульства Республіки Польща у Луцьку:

- Той же студент в Україні має можливість стажуватися у Польщі, завдяки цьому він здобуває додатковий досвід. Я очікую від учасників активності в цьому семінарі. Аби я знав, яка допомога зі сторони консульства необхідна для вищих навчальних закладів України.

Не лише студенти їздять на навчання один до одного. Викладачі до цього процесу теж залучені. Тому такий потужний обмін досвідом та свіжими ідеями між науковцями вишів, в обласному управлінні освіти назвали справжнім проривом.

Іван Вєтров, начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА:

- Десь є теж таким проривом виконання спільних програм, що один семестр студенти працюють у Краківському виші, а другий семестр польські студенти тут. Це дійсно буде взаємозбагачувати.

В рамках проекту "Вікно в Європу" співпраця з польським вишем передбачає навчання студентів за трьома спеціальностями - фізіотерапія, економетрія та управляння. Проте у навчальному закладі стверджують, що це лише початок. Його керівництво і надалі планує розширювати освітні межі.

Схожі статті