+380673870816 +380673870816

Студенти Острозької академії стали призерами президентського фонду Леоніда Кучми "Україна"

Студенти провідних вишів України долучилися до оцінок державотворчих процесів. Конкурс "Україна: 20 років державотворення", що проходив під патронатом благодійного фонду Леоніда Кучми, зібрав понад тисячу студентів із ста дев’ятнадцяти вищих навчальних закладів України. За підсумками конкурсу, у двадцятку кращих потрапила студентка Національного університету  "Острозька академія" Ліна Тимощук. 

З-поміж тисячі учасників конкурсу кваліфікована комісія визначила 100 найкращих, серед яких три студента Острозької академії. Для участі молодь повинна була заповнити спеціальну анкету на сайті благодійного фонду Леоніда Кучми. Кращих запросили на спеціальну прес-конференцію, що пройшла 17 червня у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. За результатами анкет, які були попередньо оцінені, студентка Острозької академії Ліна Тимощук стала лауреатом Другої премії і увійшла до першої двадцятки переможців. Дівчина розповіла, що таке своєрідне конкурсне опитування дало змогу висловити молоді свою думку.

Ліна Тимощук, лауреат Другої премії конкурсу "Україна: 20 років державотворення", студентка НУ "Острозька академія":

- звісно, політики сказали, що врахують наші думки. Оскільки студенти сказали, наприклад, що відсутність національної ідеї негативно впливає на розвиток України. Студенти оцінили громадянське суспільство, яке наразі знаходиться на зародковому етапі. Також говорили про відсутність конструктивних економічних та політичних реформ, розглядали питання про зміну Конституції. Було надзвичайно цікаво вислухати міркування як своїх однодумців, так і людей, які думають протилежно. 

Усі відповіді електронного анкетування підсумували, і таким чином постала реальна картина молодіжного бачення політичної ситуації у нашій країні.

Ліна Тимощук, лауреат Другої премії конкурсу "Україна: 20 років державотворення" , студентка НУ "Острозька академія": 

- у молоді нові бачення і вони є набагато прогресивнішими. Вони вже знають як діяти, бо політики варяться в якомусь вакуумі і не бачать іншого виходу. Я гадаю, якщо співпраця продовжуватиметься з молоддю у такому плані, то будуть і позитивні результати.

Лауреати конкурсу отримали стипендії президентського фонду Леоніда Кучми "Україна" та дипломи. Грошова винагорода розподілялася на три ступені, найвища сума якої становила дві тисячі сімсот гривень.

 


110624_Ostro_Kuchma sferadesigner

Схожі статті