+380673870816 +380673870816

Студенти медичного коледжу провели школярам урок здоров’я

Студенти Рівненського державного медичного коледжу сьогодні провели урок здоров’я учням загальноосвітньої школи №12. Влаштувавши виставу, герої якої пропагували важливість гігієни у ротовій порожнині. 

Професія зубного гігієніста на теренах нашої області з’явилася майже три роки тому. Проте у Рівненському державному медичному коледжі вже створені всі умови для навчання студентів - це і лабораторія, устаткована сучасним обладнанням, і добірка відповідних навчальних посібників. За словами завідувача відділенням стоматології Рівненського державного медичного коледжу Василя Палапи, нинішні студенти, які навчаються майстерності зубної гігієністики, докорінно змінять систему стоматологічної допомоги.

Василь Палапа, завідувач відділенням стоматології Рівненського державного медичного коледжу:

- вони повинні корінним чином змінити стоматологічну допомогу населенню, зробити її профілактичною, адже у всьому світі забули, що таке карієс, що таке видаляти зуб. І якраз спеціалісти відділення зубної гігієни будуть займатися професійним напрямком стоматологічної допомоги.

Під час виступу герої спектаклю у доступній формі розказали дітям як правильно чистити зуби та які продукти харчування потрібно вживати. У свою чергу, викладач Рівненського державного медичного коледжу Дмитро Лисиця розповів про плани на майбутнє.

Дмитро Лисиця, викладач Рівненського державного медичного коледжу:

- ми хочемо зробити уроки здоров’я традиційними. Ми будемо у місті постійно проводити такі уроки здоров’я. Проводити таку профілактичну роботу.

Для учнів така вистава відкрила чимало нового у гігієні ротової порожнини. Дітям сподобалося як майбутні зубні гігієністи провели урок здоров’я.

Юлія Шандрук та Наталя Страхонюк, учениці 7 класу ЗОШ №12

- нам дуже сподобалася вистава.

Студенти-медики сподіваються, що їх праця не буде даремною і завдяки урокам здоров’я до стоматологів звертатиметься набагато менше людей.

 


110602_Med Koledj sferadesigner

Схожі статті