+380673870816 +380673870816

Студентам Рівного іноземну мову викладають лектори із Німеччини

Усе частіше українські виші практикують обмінні програми із європейськими колегами. І стосується це не лише студентів. Так, нерідко на лекції до студентів приїздять іноземні викладачі. Таку практику впроваджують також у Міжнародному економіко-гуманітарному університеті. Тут уже другий семестр поспіль із філологами займається лектор фонду Роберта Боша, німкеня Крістіане Гілберт. 

Німецьку мову уже другий семестр поспіль для студентів іноземної філології МЕГУ викладає лектор фонду Роберта Боша Крістіане Гілберт. Вона одна з п’яти представників цієї організації, які приїхали в Україну цьогоріч. Із рівненськими спудеями їй працювати не так просто, німецьку вони вчать з нуля. Вона зустрічається з ними кілька разів на тиждень, проводить факультативи та викладає країнознавство Німеччини. Своїм студентам радить частіше сідати за книжки, адже знати німецьку – дуже перспективно.

Крістіане Гілберт, лектор фонду Роберта Боша:

- Я працюю зі студентами, які з нуля починають вивчати німецьку мову, тому ці студенти знаходяться на початковому рівні знань, але є також спудеї, які добре володіють мовою. Я ж сподіваюся, що вони матимуть час і бажання більше вивчати мову. Німецька мова є дуже цікавою і на мою думку, набагато вигідніше її вивчати ніж англійську, адже Німеччина набагато ближче географічно і можна потім навчатися у Німеччині.

За словами німкені, її країна відкрита для українських студентів. Для цього необхідно лише володіти мовою.

Крістіане Гілберт, лектор фонду Роберта Боша:

- Для того, щоб навчатися в німецькому вищому навчальному закладі необхідно здати іспит із знання мови, його можна скласти як у Німеччині в тому виші, який ви обрали, так і в Україні.

Пані Крістіане лише 25, вона родом із міста Єна та має науковий ступінь бакалавра. Її спеціальність німецька для іноземців. У Рівному дівчині сподобалося. Вона зізналася, що тут незвична архітектура. Побут їй облаштували у гуртожитку готельного типу. Вона отримує стипендію із фонду Роберта Боша, а години-лекції їй оплачує університет. Крістіане поділилася, що якщо ще колись їй вдасться відвідати Україну, то вона такої нагоди не пропустить.

Схожі статті