+380673870816 +380673870816

Студентам Рівненщини презентували книгу про майбутнє України

У рамках святкування Міжнародного дня рідної мови Національний університет "Острозька академія" відвідали відомі громадські діячі, публіцисти Юрій Щербак та Михайло Слабошпицький. Гості завітали не з порожніми руками, а з презентацією нової книги "Час смертохристів. Міражі 2077 року" Юрія Щербака.

На серйозні та важливі теми спілкувалися відомі громадські діячі, літератори Юрій Щербак та Михайло Слабошпицький із молодою аудиторією – студентством Острозької академії. Розмовляли про стан геополітичної ситуації в Україні, грядущі зміни у суспільстві, прогнози та навіть загрози. В рамках зустрічі відбулася й презентація нової книги Юрія Щербака "Час смертохристів. Міражі 2077 року". 

Юрій Щербак, автор книги:

- Мені страшно інколи буває, адже я бачу, що абсурдне коїться у нас в Україні, і я хотів не те, щоб попередити, книжка не може попередити по суті справи, але вона може стати документом тривоги, криком, от я хотів це зробити і писав книжку під цим оглядом.


У цьому романі читач отримує можливість стати свідком геополітичних подій майбутнього, які автор прогнозує та описує і художньо, і ґрунтовно водночас. Літературні критики вже охарактеризували цей роман як похмуре застереження.

Михайло Слабошпицький, літератор:

- Мені легко говорити і радісно. Мої амбіції тішаться, коли говорю про цей роман, оскільки я читав його ще в рукописі і я тоді вважав, а сьогодні ще більше допевнився, що це той роман, якого у нас не просто не було, а це той роман, якого нам не вистачало.

Найболючіше питання роману – подальша доля нашої держави та українського народу, обговорили й під час зустрічі. На запитання літераторам від молоді, то що ж потрібно нашій державі, аби знову твердо стати на ноги, Юрій Щербак відповів посилаючись на святого Августина. 

Юрій Щербак, автор книги:

- Ну, на сам перед, треба щоб в державі була справедливість. Бо ще святий Августин казав на що перетворюється держава, коли її очільники стають бандитами, не сповідують закон справедливості, вона перетворюється на зграю вовків. Держава повинна давати громадянам захист і справедливість.

Зустріч із майстром вогняного українського слова справила на студентство неабияке враження. 

Ліна Тимощук, студентка НУ "Острозька академія":

- Юрій Миколайович дав такі ґрунтовні відповіді на запитання, які цікавили студентів, що стосувалися політичної ситуації, літературної ситуації. Я купила книжку Юрія Щербака, бо вважаю, що тут описані події, що є важливими для України сьогодні і вважаю, що кожен українець повинен ознайомитися із змістом цієї книги.

На цьому святкування Міжнародного дня рідної мови у спудеїв не закінчилися. Фестиваль стінгазет, пропагуючі акції, книжкові виставки та декламація віршів на студентському радіо. Молодь вважає, що любити і плекати свою рідну мову потрібно і це перший крок до визнання своєї національної ідентичності та самобутності.

Схожі статті