+380673870816 +380673870816

Справжній "шанхай" планує збудувати міська влада у Рівному

Справжній "шанхай" хоче збудувати міська влада на вулицях Костромській та Буковинській. Роками раніше тут почали зводити мікрорайон, який вже поступово заселяють мешканці. Але тепер вони проти, аби під їхніми вікнами з’явилася іще одна 7-поверхівка. Вони розповіли, що і так не мають повноцінного двору та дитячого майданчика. Учора ввечері вони вийшли на вулицю, аби порадитися, як "штурмуватимуть" депутатів міської ради. 

На цій ділянці сусідні хлопці грають у футбол. Але перед Великодніми святами, розповіли мешканці, тут з’явився будівельний паркан, який хтось нещодавно забрав. Здивувавшись таким перевтіленням, люди почали розмірковувати над тим, який "сусід" підселиться до них. Як виявилося, тут має з’явитися 7-поверхівка із офісними приміщеннями та житловими площами.

Микола Пасюта, рівнянин:

- Тут, як ви бачите, місця абсолютно немає. Ми вже давно плануємо тут зробити дитячий майданчик. Бо нема де дітворі проводити вільний час. 

Мешканці звернулися за допомогою до депутатів. В громадській приймальні Всеукраїнського об’єднання "Свобода" оформили депутатські запити і дізналися про деталі будівництва. Тепер вони пропонують мешканцям зібрати підписи, а у четвер 26 квітня штурмувати сесію Рівнеради та вимагати скасування будівельних робіт.

Олексій Бучинський, депутат Рівненської міської ради:

- Надали дозвіл депутати попереднього скликання на забудову усього району. Але згідно закону, при такому проектуванні потрібно проводити громадські слухання. Ми зараз всіляко намагатимемося зупинити це будівництво.

Депутат обласної ради від міста Рівного Олег Осуховський своїх колег підтримує. Він розповів, що у нашому місті вже були випадки, коли місцева влада виділяла землю під будівництво, але цього не можна було робити. Тому громадський супротив має реальну силу.

Олег Осуховський, депутат Рівненської обласної ради:

- Звичайно, що можливо юридично захистити. Єдиний варіант – громадські слухання. І вже були такі випадки, наприклад, на вулиці Соборній, на Басовому Куті, коли хотіли будувати заправки.

Мешканці написали колективну скаргу міському голові. На думку ж Володимира Хомка, ситуація суперечлива. Є люди, які проти цього будинку, а є ті, хто хоче в ньому придбати житло. Згідно з наявними документами, проект є правильним і побудувати 7-поверхівку можна. Також він припускає, що люди просто хочуть розмістити там свої металеві гаражі.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Там ніяких порушень немає. Це люди просто не хочуть, щоб вона там була. Я розумію, якась частина людей хоче поставити там металеві гаражі, але ми теж цього не дозволимо. Побудували п’ять будинків, а мали шість. І тепер ті, хто купили там квартири не хочуть, щоб там будували шостий. Погодьтеся, що це не нормально.

Як вирішиться цей конфлікт – невідомо. Свободівці розповіли, що вимагатимуть громадських слухань, які не були проведені, а міський голова пообіцяв зустрітися із людьми.

Схожі статті