+380673870816 +380673870816

"Спілка інвалідів з дитинства "Передзвін" влаштувала благодійний ярмарок-розпродаж "Великодній подарунок"

Не випросити кошти, а заробити їх власною працею вирішили члени громадської організації "Спілка інвалідів з дитинства "Передзвін", шляхом виготовлення писанок, картин, кошиків із квітами та інших сувенірів, які представили на благодійному ярмарку-розпродажі "Великодній подарунок".  

Впродовж більш ніж двох місяців діти та молодь з особливими потребами разом зі своїми родичами і усіма небайдужими майстрували сувеніри до свята. А все заради однієї мети – збору коштів на ремонтні роботи у дитячому садочку "Вишенька", який громадській організації "Спілки інвалідів з дитинства "Передзвін" виділила міська влада. Аби досягти свого, кожен майстер старанно займався роботою: вишивав серветки, фарбував писанки та оздоблював їх бісером, малював картини та декорував різноманітні речі у техніці декупаж. Юрій Чміль розповів, що трудився доволі довго і результатом задоволений.

Юрій Чміль, майстер:

- Дуже багато часу займає. Трохи набридає, але нічого. Терпіння і ще раз терпіння. Ці яйця робили із стрічок, з брезенту, з квіточками. В нас все вийшло чудово.

Голова громадської організації "Спілка інвалідів з дитинства "Передзвін" Марина Косинська неабияк тішиться з того, що до акції долучилися й інші небайдужі громадяни, які принесли на ярмарок власноруч зроблені вироби.

Марина Косинська, голова ГО "Спілка інвалідів з дитинства "Передзвін":

- Виробів дуже багато, понад 700. Сьогодні ще більше. Люди донесли, почувши, що у нас виставка. У нас разом з ними буде близько 800 різних робіт. А наших робіт, що робили дітки, то понад двісті яєчок одних налічується.

Рівняни з цікавістю підходили до столів із виробами та розповіли нашій знімальній групі про щойно придбані речі.

Бліц:

- Буду згадувати цих діток і хай їм Бог посилає здоров’я і віру в майбутнє.

- Придбала до свята і щоб допомогти дітям-інвалідам, так як ми теж маємо дочк-інваліда, то треба якось допомагати.

Завітав на ярмарок і секретар Рівненської міської ради Андрій Грещук, який розповів, що ідея створення центру соціально-психологічної реабілітації для дітей та молоді з функціональними обмеженнями обговорювалася в міській раді вже близько двох років. В цьому контексті окремі депутати вивчають досвід інших міст.

Андрій Грещук, секретар Рівненської міської ради:

- Ця ідея вже сама по собі прекрасна. Це ще один приклад, як можна зібрати кошти з громади для того, щоб допомогти цим людям, створити цей центр. А зі свого боку, як депутати міської влади, то ми будемо тільки сприяти, щоб такий центр був створений в місті на базі колишнього садочка. І хоча бюджетні кошти дуже обмежені, я думаю, спільними зусиллями це можна зробити.

Ярмарок-розпродаж проходив на майдані Незалежності та в одному із торгівельно-розважальних центрів Рівного. Він триватиме там ще впродовж одного дня, тому кожен бажаючий зможе придбати собі авторський сувенір, тим самим допомогти дітям та молоді з особливими потребами перетворити мрію про власне приміщення у реальність.

Схожі статті