+380673870816 +380673870816

Спілка інвалідів з дитинства "Передзвін" готує рівнянам сувеніри до Великодня

Не просити кошти на ремонт нового приміщення, а заробити їх власними силами, вирішили в громадській "Спілці інвалідів з дитинства "Передзвін". До Великодніх свят вони власноруч готують чималу кількість сувенірів на відповідну тематики, аби потім продати їх на благодійному розпродажі. 

У громадській організації "Спілки інвалідів з дитинства "Передзвін" налічується близько 30 членів. Усі вони є випускниками спеціалізованої школи "Особлива дитина". Організація не мала власного приміщення. Вирішити цю проблему допоміг міський голова Рівного. Він виділив його для спілки у дитячому садочку "Вишенька". Але одна проблема потягнула за собою іншу.

Марина Косинська, голова громадської організації "Спілки інвалідів з дитинства "Передзвін":

- Міський голова пообіцяв, що там перекриють дах, допоможуть з ремонтом. Але ж ми так само хочемо своїми силами. Допомогти якимись поробками, подарунками, благодійними акціями для нашого центру, а на вилучені кошти придбати щось корисне на облаштування майстерень і на ремонт закладу.

Тому і вирішили у спілці організувати благодійну акцію "Великодній подарунок". Діти з особливими потребами разом зі своїми родичами та усіма небайдужими майструють сувеніри до свята. Одних писанок планують виготовити близько 150 штук. Такий великий обсяг роботи під силу дітям з обмеженими можливостями, запевнили організатори.

Олена Гончарук, заступник голови "Спілки інвалідів з дитинства "Передзвін":

- В нас такі є рукодільниці. Роблять такі прекрасні деревця. Також є в нас майстрині, які виготовляють яйця та обшивають бісером. Це дуже клопітка робота. Іноді здоровим дітям важко всидіти, але наші діти надзвичайно вперті і талановиті. Вони поки свого не дороблять до кінця, то не відступлять ніколи.

Вже 5 квітня на майдані Незалежності, а згодом в одному із торгівельно-розважальних центрів Рівного кожен бажаючий зможе придбати собі авторський сувенір, тим самим допоможе організації інвалідів з дитинства реалізувати свою мрію про власне приміщення.

Схожі статті