+380673870816 +380673870816

Ситуація з ВІЛ/СНІД на Рівненщині

Фото ілюстративне

За останні 10 років кількість померлих від СНІДу на Рівненщині знижувалась. Це пов’язано із успішним залученням таких пацієнтів до лікування. Цьогоріч доступ до діагностики та лікування ВІЛ/СНІДу і туберкульозу має бути на належному рівні.

Про це йшлося під час координаційної ради з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та туберкульозу.

«Наразі головне завдання - це посилення роботи над виявленням ВІЛ/СНІДу та туберкульозу серед населення, включаючи внутрішньо переміщених осіб. Важливо скоординуватись для спільного проведення такої роботи в кожному населеному пункті області, в кожній тергромаді», - наголосив керівник координаційної ради, перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

В Україні сьогодні доступне ефективне та безкоштовне лікування для всіх ВІЛ-інфікованих. Медичну допомогу отримують усі ВІЛ-позитивні, включаючи тих, які прибули з інших областей.

Швидкий тест можна зробити навіть у сімейного лікаря. Це безкоштовно, безболісно і потребує лише краплі крові та 15 хв вашого часу.

На Рівненщині станом на початок травня під меднаглядом перебуває 2 069 осіб, з них у 606 випадках встановлено діагноз СНІД.

Схожі статті