+380673870816 +380673870816

Шляховики Рівного запевнили, що зима їм не страшна

Комунальники нашого міста через журналістів звернулися до рівнян аби запевнити земляків, що цьогорічна зима, якою б холодною чи довгою вона  б не виявилася, шляховики з усіма незгодами на дорогах впораються. 

На території Рівненського міського шляхово-експлуатаційного управління автомобільних доріг уже завезений пісок, сіль та відсів, у повній готовності чекають роботи десятки одиниць спеціальної техніки. І хоча за нормативами її не вистачає, у планах придбання лише однієї машини.

Віктор Климук, начальник Рівненського шляхово-експлуатаційного управління автомобільних доріг:

- Всієї техніки ми маємо більше 85 одиниць, відповідно до нормативів її недостатньо. В ідеалі повинно бути понад 18 машин піскорозкидальних, 24-26 – автівок для розчищення. Нині у нас 7 ЗІЛів, 4 МАЗи. Плануємо придбати ще один автомобіль. 

Головний комунальник міста Іван Гема розповів, що неочікуваною зима для них не стане, усі дороги та тротуари будуть розчищені та посипані. Але, на всякий випадок, рівнянам дав деякі рекомендації.

Іван Гема, начальник управління ЖКГ м. Рівне:

- Водіям слід переобладнати свої транспортні засоби. Жіночкам, я рекомендую зняти гарне взуття на підборах та перезутися у більш зручне.

Що ж стосується стану доріг, то ситуацію із таким пізнім ремонтом асфальтного покриття на вулицях Чорновола та Соборній у районі Пивзаводу, чиновники пояснюють тим, що субвенції з державного бюджету надійшли пізно і гроші втрачати не хотілося. Тому роботи почали зараз.

Іван Гема, начальник управління ЖКГ м. Рівне:

- Ви маєте із розумінням поставитися до того, що ми асфальтуємо дороги взимку. У нас склалася така ситуація. Кошти надійшли пізно. Хотілося б, щоб кошти надходили своєчасно, у літній період. Щоб можна було нормально їх вкласти у ремонт доріг, тротуарів.

Нині комунальники слідкують за погодою. Вони розповіли, що одразу розчистять центральні, магістральні та об’їзні дороги, а тоді перейдуть до спальних районів.

Схожі статті