+380673870816 +380673870816

Школярі Рівного змайстрували домівки для птахів

Рівненські школярі вітали весну та приліт птахів по-особливому. Напередодні Міжнародного дня зустрічі пернатих екологічний центр провів низку заходів під назвою "Весняний переліт" в Рівненському Палаці дітей та молоді.  

Шестикласники вісімнадцяти навчальних закладів Рівного взяли участь в конкурсі-вікторині "Весняний переліт". Проте, демонструвати свої знання з орнітології дітлахи прийшли не з порожніми руками, а з малюнками та власноруч зробленими домівками. Кращі витвори мистецтва визначило компетентне журі.

Варвара Рискова, керівник гуртка екологічного центру Рівненського ПДМ:

- В такий спосіб ми привертаємо увагу міських дітей до птахів, які прикрашають середовище і слугують захисниками зелених насаджень. І заслуговують, щоб на них звертали увагу.

Із неабиякою цікавістю та активністю діти брали участь в конкурсі, іграх та вікторині. Вони зізналися, що природу свого краю люблять змалку.

Марія Глінкіна, учениця Рівненської ЗОШ № 9:

- Я стала учасницею конкурсу про птахів в ПДМ. На мою думку, потрібно оберігати птахів, адже вони не вічні. Для них потрібно будувати годівнички, також я можу розрізнити спів різних птахів, наприклад, шпака, ворони чи горобця.

Домівку для птахів шестикласник Антон виготовив у школі, на заняттях трудового навчання. Він розповів, що технологія її виготовлення нескладна, тому допомогти птахам з таким тимчасовим житлом може кожен. 

Антон Іщук, учень Рівненської ЗОШ № 9:

- Спочатку ми вирівняли все, щоб не було ніде заноз, але отвір вийшов не дуже великий, то птахи тут зможуть поміститися маленькі, потім ми витесали тут палицю, щоб забити її до дерева.

Після закінчення вікторини дітлахи прикрасили символічне дерево паперовими птахами. Кожен хотів розмістити свого оригінального пернатого друга на видному місці. Красуватиметься це весняне диво у фойє Палацу дітей та молоді ще місяць.

Схожі статті