+380673870816 +380673870816

Школярі Рівненщини завітали на гостину до вартових доріг

Експозиція фотосвітлин "Що може бути…" демонструє до чого призводить неуважність на дорозі. Знаходиться виставка в обласному відділі ДАІ. Розглядали на фотографіях жахливі наслідки ДТП та багато іншого й учні Острозької школи-інтернату №2, котрі завітали до вартових доріг на День відкритих дверей. 

Острозька школа-інтернат № 2 - "підшефний" заклад Рівненського обласного відділу ДАІ. Тому вартові доріг постійно зустрічаються зі своїми підопічними та влаштовують їм різні конкурси, вікторини та екскурсії. Сьогодні ж дітлахи завітали до працівників Державтоінспекції. Інспектори вважають, що такий профілактичний захід у веселій та майже грайливій формі вчить школярів Правил дорожнього руху.

Світлана Марко, старший інспектор з профілактичної роботи Рівненського обласного відділу ДАІ:

- Недопустити дорожньо-транспортний травматизм за участі дітей, попередити його. Ну і звісно, з дітками поспілкуватися про Правила дорожнього руху, про наслідки, які бувають від невиконання дорожньої грамоти.

Ніна до обласного ДАІ на екскурсію приїхала вперше. Проте згадала, що інспектори ДАІ в їхньому навчальному зкладі часті гості. Завдячуючи такому дружньому спілкуванню, дівчина вважає себе справді дисциплінованим пішоходом.

Ніна Ткачук, учениця 10 класу Острозької школи-інтернату № 2:

- Багато знаю правил, але не пам’ятаю як вони точно називаються. Але там де потрібно зупинитися, що значать кольори світлофора, як переходити дорогу, на яких станціях переходити – це я знаю.

Окрім екскурсії територією обласного відділу, вартові доріг передбачили ще багато цікавого для своїх гостей. Головна ж мета – достукатися до дитячої свідомості, адже відстань між життям і смертю на дорозі - лише мить. Тому пильність та дисциплінованість – основне, про що слід пам’ятати.

Схожі статті