+380673870816 +380673870816

Школярі Дубна отримали світловідбивні елементи

Фото пресслужби РОДА

На Рівненщині продовжують впроваджувати проєкт «Світлодіти: безпечна дорога до школи». Ініціатива, яку впроваджують у співпраці із Генконсульством Польщі, має на меті убезпечити дітей на дорогах.

Cьогодні Дубенський ліцей №1 відвідали заступник голови ОДА Сергій Гемберг, Генеральний консул Республіки Польща в Луцьку Славомір Місяк, представники патрульної поліції. Вони передали учням світловідбивальні браслети, наліпки та жилети і навчили ними користуватися. Повідомляє пресслужба РОДА.

Також для школярів провели відкритий урок про безпеку пішоходів. Роз'яснили правила поведінки поблизу проїжджої частини, небезпечні дорожні ситуації та як впливає на безпеку пішоходів використання світловідбивних елементів в темний час доби.

«Світловідбивачі вкрай важливі для юних пішоходів у темну пору доби. Діти можуть одягати їх на верхній одяг під час пересування вулицями. Завдяки цим деталям водіям простіше помітити дитину, що переходить дорогу в темряві, що є дуже актуальним взимку, а також в похмуру і туманну погоду», - зазначив Сергій Гемберг.

Він нагадав, що проєкт «Світлодіти» стартував майже два роки тому. Про його запуск було домовлено під час зустрічі голови Рівненської ОДА Віталія Коваля із Генеральним консулом Республіки Польща в Луцьку Вєславом Мазуром. Його впроваджує облдержадміністрація спільно з патрульною поліцією Рівненської області та польськими партнерами.

«Ініціатива «Безпечна дорога до школи» - є спільним проектом Консульства та трьох областей, що входять до нашого консульського округу: Волинської, Рівненської й Тернопільської, – зазначив Славомір Місяк. – Купуємо жилети, флікери, наклейки – речі, які легкі у користуванні для дітей, щоб їх зручно було використовувати по дорозі зі школи».

Генеральне Консульство Республіки Польща передало Рівненщині понад 1 600 речей зі світловідбивними елементами. Їх найближчим часом передадуть у навчальні заклади.

В рамках даного проєкту світловідбивальні елементи раніше вже отримали школярі Сарненщини та Рівного.

Схожі статті