+380673870816 +380673870816

Щороку на Рівненщині реєструється від 800 до 900 випадків інфаркту міокарда

Серцево-судинні захворювання посідають перше місце в структурі захворювань і зумовлюють майже дві третини всіх випадків смерті та третину причин інвалідності в Рівненській області. Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної ради.
    Щороку вмирають від хвороб системи кровообігу не тільки частіше, але й раніше. За даними статистики управління охорони здоров’я облдержадміністрації щороку понад 459 тисяч громадян хворіють на серцево-судинні захворювання, серед них зростає кількість захворювань на ішемічну хворобу серця, стенокардію, гіпертонічну хворобу, інфаркт міокарда, мозковий інсульт. 
    Упродовж останніх років щороку в області реєструється від 800 до 900 випадків інфаркту міокарда. В 2011 році збільшилась кількість випадків інфаркту міокарда порівняно з аналогічним періодом минулого року. Щороку в області реєструється понад 2500 гострих порушень мозкового кровообігу. Інсульт значно випередив злоякісні пухлини і займає друге місце серед причин смерті. Третина осіб, які перенесли інсульт, є працездатного віку, але лише 10 відсотків серед тих, які вижили, повертаються до попередньої активності. 
    З метою профілактики та зниження рівня захворюваності на серцево-судинні та судинно-мозкові хвороби, інвалідності та смертності від їх ускладнень, а також збільшення тривалості та підвищення якості життя населення, на розгляд засідання десятої сесії обласної ради виноситься обласна програма запобігання та лікування серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань на 2012-2016 роки.

Схожі статті