+380673870816 +380673870816

Щоб пожежу не довелося гасити, її треба попередити

З 500 тисяч квартир та будинків у Рівненській області за минулий рік на предмет пожежної безпеки обстежено лише 26 тисяч. Такі цифри озвучив перший заступник голови обласної ради Михайло Кривко на колегії облдержадміністрації. Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної ради.
     На його думку – це вкрай низький відсоток проведення профілактичної роботи. Те, що ситуацією щодо дотримання на Рівненщині протипожежної безпеки треба поліпшувати, погодилися усі члени колегії. 
     У той же час, для поліпшення стану протипожежного захисту сільських населених пунктів в області створено та функціонує 46 підрозділів місцевих пожежних команд, зокрема, цьогоріч - чотири, на фінансування яких у 2011 році виділено понад 1 млн.860 тис. гривень. Однак незадовільною ця робота є в Демидівському районі, де, за словами керівника управління, не створено жодного підрозділу МПК. По одній такій команді працює в Дубровицькому, Млинівському, Здолбунівському, Рокитнівському, Корецькому районах, що, звісно, негативно позначається на ситуації протипожежної безпеки. 
     Недостатнє фінансування заходів протипожежної безпеки, зокрема на утримання підрозділів державної пожежної охорони, низький рівень технічної оснащеності протипожежних формувань, відсутність пожежних депо, - а саме на ці фактори скаржаться фахівці, - на думку обласної влади, не єдині причини того, що кожна друга пожежа на селі гаситься із запізненням. На думку голови облдержадміністрації Василя Берташа, недостатня увага приділяється профілактичній роботі у цьому питанні. 

Схожі статті