+380673870816 +380673870816

Селян Рівненщини обслуговуватимуть по-новому

З квітня в сільських медзакладах людей прийматимуть щоденно, запевнила заступниця голови облдержадміністрації Світлана Сад. За її дорученням, до кінця місяця будуть розроблені графіки чергувань у вихідні в лікарських амбулаторіях загальної практики-сімейної медицини. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.
     Оскільки в сільських амбулаторіях працює не менше п’яти медсестер, то кожній із них буде зручно відпрацювати в суботу чи неділю, а потому мати відгул у будні. Водночас це вигідно краянам. 
    Крім того, Світлана Сад доручила проаналізувати, якого дооснащення потребують сільські медзаклади. Адже завдання влади – створити умови, щоб людей діагностували та лікували в найближчому населеному пункті. Тож кошти держсубвенції цьогоріч першочергово спрямують на розвиток медзакладів первинної ланки, зауважила заступник голови облдержадміністрації Світлана Сад. 
    Передусім на сучасні лабораторії, кардіографи, стоматкабінети та інше обладнання можуть розраховувати ті громади, які готові залучати кошти з районних бюджетів на будівництво та реконструкцію приміщень для створення лікарських амбулаторій загальної практики-сімейної медицини. Завдяки співпраці влади різних рівнів краяни матимуть якісне, доступне та професійне обслуговування. А саме на поліпшенні послуг для людей акцентує Президент України, в рамках впровадження соціальних ініціатив.

Схожі статті