+380673870816 +380673870816

Рятувальники МНС провели навчання на одному з найбільших ринків Рівного

Якщо горить ринок, як рятуватися людям?! У Рівному на одному із ринків рятувальники провели навчання за сценарієм умовної пожежі. Як з’ясувалося, у випадку реальної надзвичайної події потерпілим буде непереливки. Адже ось уже який рік поспіль тут порушуються правила пожежної безпеки. 

Загасити пожежу на ринку "Дикого" виявилося непросто. Навіть умовну. Перша перепона - під’їзд рятувальних автоцистерн до ринку. Його фактично блокує значна кількість автівок. Територія самого ринку захаращена майном та різноманітним крамом. До того, як переконалися рятувальники, відстань між кіосками не відповідає нормативним вимогам. Пожежна автоцистерна не може потрапити до місця виклику.

При інсценованій пожежі виникла проблема і подачі вогнегасних речовин до осередку пожежі. Рятувальники розповіли, що дістатися до пожежних гідрантів фактично не можливо, адже на них розташовується приватний автотранспорт та торгівельні палатки.

Не краща ситуація із облаштуванням майданчика для забору води з місцевого озера.
Об’єкт в неповній мірі забезпечений первинними засобами пожежогасіння та автоматичною пожежною сигналізацією, а адміністрація та члени добровільної пожежної дружини на ввіреному їм об’єкті не до кінця знають свої посадові обов’язки та дії у разі можливої позаштатної ситуації.

Ринок "Дикого" щодня відвідують сотні громадян. Тому при виникненні реальної надзвичайної ситуації, згадані недопрацювання пожежної безпеки потенційно несуть загрозу і для майна, і для самих людей.

Схожі статті