+380673870816 +380673870816

Розрахунки за енергоносії на Рівненщині контролюватимуть щоденно

Заступник голови облдержадміністрації Володимир Новак доручив до 15 лютого повністю розрахуватися за спожиті енергоносії. Для цього порадив щоденно моніторити рівень проплат, аналізувати проблеми та платоспроможність усіх груп споживачів. Зокрема, населення недоплатило за спожитий у січні газ майже 20 мільйонів гривень, розрахувавшись за імпортний енергоресурс на 66 відсотків. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.
    Лише третину використаного енергоносія оплатили підприємства комунальної теплоенергетики. Щоб вчасно розрахуватися за спожитий газ, теплопостачальники просять краян оплатити рахунки за отримані послуги. Так, в січні споживачі недоплатили за теплову енергію кожну другу нараховану гривню. Водночас за послуги водопостачання і водовідведення розплатилися на 86 відсотків. 
    Левову частку боргують споживачі Рівного. Якщо торік із водоканалом розраховувалися на 106 відсотків, то нині рівняни недоплачують 20 відсотків нарахованих сум. Заступник голови облдержадміністрації поставив завдання вийти на стовідсотковий рівень розрахунків до 15 лютого. За виконання доручення відповідатимуть профільні заступники голів райдержадміністрацій та міст обласного значення, наголосив Володимир Новак.

Схожі статті