+380673870816 +380673870816

Розпочав свою роботу новий навчально-виробничий комплекс Рівненського центру профтехосвіти Державної служби зайнятості

Цьогоріч розпочав роботу навчально-виробничий комплекс Рівненського центру професійно-технічної освіти для підготовки працівників у сфері готельно-ресторанної справи.

Рівненський центр професійно-технічної освіти збудували минулого року. У новенькому центрі, де навчають покоївок, перукарів, косметологів, офіціантів встановлено найсучасніше обладнання, яке необхідне для навчання людей у сфері послуг та готельно-ресторанного бізнесу. Також у центрі діє гуртожиток розрахований на 200 чоловік. Люди з 20 областей України приїжджають до Рівного, аби навчитися саме роботі у готельно-ресторанному бізнесі. Створення ж подібного комплексу у нашому місті стало ініціативою директора обласного центру зайнятості.

Юрій Кічатий, голова Рівненської обласної ради:

державний центр зайнятості і особисто його керівник Галицький Володимир Михайлович серйозно зацікавився ідеєю, яка поступила від нашого обласного центру зайнятості і від його керівника Івана Федоровича Ткачука про створення такого сучасного навчального центру, де могли б проходити навчання за сучасними технологіями працівники готельного та ресторанного бізнесів.

Тут навчають працівників на найновішому обладнанні, також із урахуванням потреби у додатковій робочій силі під час проведення Євро-2012. Девіз центру – "Підготовка кваліфікованих кадрів вже завтрашнього дня". Сфера обслуговування готельно-ресторанного бізнесу вимагає європейських стандартів якості. Тому слухачів навчають у реально відтворених номерах люкс, ресторанних приміщеннях та кухнях. Людину, яку перенавчили іншій професії на застарілому устаткуванні не зможе конкурувати на сьогоднішньому ринку праці, переконані фахівці.

Іван Ткачук, директор Рівненського обласного центру зайнятості:

завдання нашого навчального центру – зробити професіонала, який вже сьогодні закінчивши навчання, завтра зможе стати до станка і працювати не гірше ніж людина, яка давно працює на цьому підприємстві. Ми взяли участь у міжнародному канадсько-українському проекті та виграли тендер. І за канадські гроші закупили обладнання, яке сьогодні використовується в деревообробній промисловості в нашому навчальному закладі.

Нині в центрі навчається 160 чоловік. Взагалі ж він розрахований на 600 осіб, які можуть обрати собі одну з 49 ліцензованих професій.


110908_CZ1 sferadesigner

Схожі статті