+380673870816 +380673870816

Роль медичних сестер та лаборантів на первинній ланці зміниться

З огляду на те, що в Україні, як і в інших європейських країнах, існує суттєвий дефіцит медичних кадрів, одним із першочергових завдань реформування медичної галузі є раціональний розподіл кадрового потенціалу. Особливо це стосується первинної ланки і, зокрема, медичних сестер та лаборантів. Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я.
     Як показує вітчизняна практика, сьогодні робота медичних сестер використовується нераціонально. Тому першочерговим завданням в удосконаленні ролі медсестер на первинній ланці є раціоналізація використання їх робочого часу.
     Директор Українського інституту стратегічних досліджень МОЗ України Геннадій Слабкий зауважив, що важливо аби до функціональних обов'язків медичної сестри входила не лише "паперова" робота, а й певні види діяльності, які сьогодні виконує сімейний лікар. Реформування галузі у цьому спектрі передбачає набагато ширше використання фахового профілю медичних сестер. Зокрема, уже черговий випуск магістрів і бакалаврів медичних сестер планується залучити до виконання ними частини тих рутинних функцій, які сьогодні виконує сімейний лікар.

Схожі статті