+380673870816 +380673870816

Рівнянин серед лауреатів літературної премії "Коронація слова"

2 червня в Києві відбулася церемонія нагородження лауреатів та переможців Всеукраїнського літературного конкурсу "Коронація слова". Диплом лауреата конкурсу отримав і рівненський електромонтер Віталій Райнюк. 

Вже 11-й рік поспіль журі конкурсу приймає до розгляду твори українською мовою, які раніше ніде не публікувалися і обирає найкращі. Відбирають літераторів у чотирьох номінаціях – "Романи", "П’єси", "Кіносценарії" та "Пісенна лірика про кохання". Цього року з’явилася ще й нова окрема відзнака – "За кращий дитячий твір" у кожній із цих номінацій.

Віталій Райнюк за професією електромонтер, розпочав писати ще з 2004 року, а відсилати свої роботи до розгляду журі конкурсу - з 2007 року. В 2008 став вперше лауреатом цього конкурсу. Тепер знову отримав диплом лауреата за сценарій кінопародії "Переможці або ж в бій ідуть одні дівчата". Основною темою якої стала Друга світова війна.

Віталій Райнюк, лауреат Всеукраїнського конкурсу романів, п’єс, кіносценаріїв та пісенної лірики про кохання:

- тема Другої світової війни мого кіносценарію актуальна. Це по історії спірний момент, зокрема зараз. А чому кінопародія – тому, що це досить комерційний жанр, якщо його правильно написати можна перспективно використати. 

Колеги по роботі Віталія розповідають, що він досить скромна людина і ніколи не хвалився, що весь вільний час присвячує творчості. 

Роман Мяснікович, електромонтер ПАТ "АЕС Рівнеобленерго", колега Віталія:

- так, він казав, що щось пише, але щоб хтось так знав, що Віталій дійсно багато творів написав, то ні.

Про захоплення свого підлеглого керівництво ПАТ "АЕС Рівнеобленерго" знає, а провідний інженер Павло Чуприна запевняє, що на якість виконаної ним роботи творчість не впливає.

Павло Чуприна, провідний інженер ПАТ "АЕС Рівнеобленерго":

- роботі не заважає ніяк. Робота виконується на вищому рівні, спеціаліст він хороший. Побільше таких було б.

На досягнутому Віталій зупинятися не збирається, він і надалі планує писати. Зокрема наступною його роботою буде художній твір про своє рідне підприємство.


110607_Rivne_Enrgo sferadesigner

Схожі статті