+380673870816 +380673870816

Рівняни вивчають культуру Франції за допомогою поштових марок

Історію та культуру Франції у Рівному можливо вивчити швидко та із задоволенням. В цьому допоможуть поштові марки, колекцію яких можна побачити в залах Головпоштамту нашого міста. 

Світлини тварин та птахів, Ейфелевої вежі, автомобілів та мотоциклів, вбрання модельєрки Коко Шанель, учасників зимової олімпіади та багато іншого можна дізнатися про Францію з колекції марок, яку надав Всесвітній поштовий союз. Марки даної виставки демонструють події в країні у період з 1990 до 2003 років. Загалом, тут представлено 64 листів експозицій, кожен з яких включає від 5 до 12 марок.

Василь Панчук, голова Рівненського обласного товариства філателістів України:

- Кожен зможе собі знайти по духу марку, працівник культури чи історик, адже марки мають таку властивість, що вони відображають найбільш суттєві події життя кожної країни. На кожну подію відкликаються марки. Вони такі маленькі посланці подій, які відбувалися.

Дана виставка у Рівному відбувається в рамках Тижня Франкофонії. Саме в цей період усе, що має французьке походження або пов’язане із Францією набуває особливої гостроти. Тиждень Франкофонії - це тиждень невеличкої Франції у нашому місті.

Надія Чумак, директор і засновник Рівненської обласної громадської організації "Французький Альянс":

- Вперше у Рівному така потужна виставка марок Франції за такий період визначний. Вона є для того, щоб ми були свідомі стосовно того, що відбувається у світі і щоб ми згадали, що французька мова – це офіційна мова пошти.

Окрім французької марки на "Укрпошті" підготували колекцію і української поштової марки. Щоправда за менший період - з 2009 по 2012 роки.

Любов Бунь, заступник директора Рівненської дирекції "Укрпошти":

- В нас була така хороша задумка, щоб зробити такий місточок переходу від французької марки до української, щоб любителі, філателісти могли побачити і краще ознайомитися та придбати марки.

Подібні виставки проходять ще у Києві та Луганську. Втім, там демонструють поштові марки не самої Франції, а франкомовних країн. У Рівному ж експозиції і французької, і української марок триватимуть до 24 березня. Кожен бажаючий зможе побачити їх на власні очі.

Схожі статті