+380673870816 +380673870816

Рівняни висаджують «Сад історій» (ВІДЕО)

Посадити дерево на згадку та створити свій «Сад історій». Ще влітку активні рівняни запропонували озеленювати місто в незвичайний спосіб: до пам’ятних та романтичних дат висаджувати дерева. 

Сім рожевих верб на території Гідропарку ще влітку посадили закохані, одружені та просто активні рівняни. Так вони долучилися до озеленення міста та нової ініціативи під назвою «Сад історій».  

Інна Белаш, прес-секретар ГО «Екоклуб»:

- Тут у нас є вже алейка з першими деревами. Це дерево було посаджене  парою з маленькою дитинкою. У нас є пари, які висаджували до річниці шлюбу народження дитини. Є дерево висаджене ініціаторкою ідеї, вона була надзвичайно щаслива посадити своє дерево. Це дерево було, наприклад, посаджене братом та сестрою в честь день народження батька. 

Автори розповідають, що це більше ніж просто висаджування дерев жителями міста, це зближення через обмін історіями, це подарунок майбутнім поколінням. Адже на кожній посадженій вербі рівняни розмістили табличку у вигляді серця з датою та своїми іменами. Тому кожен знає, де знаходиться його деревце. Бажаючим озеленити своє місто варто звертатися до активістів, адже для висадки дерев є відповідні місця. Сконтактувати з ними можна і в соцмережах. 

Марія Сидорук, активістка молодіжної ініціативи «Зеленька»:

- На разі ми плануємо розробити сайт, але поки що у нас є зроблена сторінка у фейсбуці. Варто лише написати нам і ми зв’яжемось та вирішимо де це можна зробити. Ми допоможемо знайти дерево, порадити яке буде краще. 

Активісти розповідають, що люди активно долучаються до ініціативи. Зокрема, навесні та восени, коли сприятливі умови для садіння дерев. Взимку ж приходять доглядати свої саджанці. Також зараз вони пропонують нову ідею, яка, сподіваються ініціатори, зацікавить рівнян не менше. 

Марія Сидорук, активістка молодіжної ініціативи «Зеленька»:

- У світі є листівки з насіниною. Після того як ви подарували цю листівку і людина  її прочитала, то приходить такий момент, коли вони можуть висадити в землю і з цієї насінини проростає дерево. Ми хочемо цю ініціативу повторити і поширити в Рівному. Створити теж листівку, в яку прикріпимо і вкладемо насінинку і таким чином будемо садити дерева.

Активісти сподіваються, що завдяки таким екоініціативам, наше місто буде ще більш зеленішим та чистішим, а рівняни в оригінальний спосіб зможуть залишити по собі спогад. 

Схожі статті