+380673870816 +380673870816

Рівняни прощалися зі своїми героями, які загинули в АТО (ВІДЕО)

Ця весна стала для них останньою. Сьогодні Рівне знову прощалося зі своїми героями. Провести в останню дорогу рядового Максима Мєдвєдєва і солдата Євгена Рєпіна, які загинули у зоні АТО, прийшли сотні рівнян. 

В очах сльози, а в душах неспокій. Війна забрала життя ще трьох рівнян.

Віктор Шубец, прес-офіцер ОК «Північ»:

- Солдат Рєпін Євген Вікторович 1994 року народження служив у 80 окремій аеромобільній бригаді місто Львів. Рядовий Медвєдєв Максим Анатолійович 1983 року народження служив в 95 окремій аеромобільній бригаді місто Житомир та старший прапорщик Лебідь Анатолій Миколайович 1978 року народження, що проходив військову службу у військовій частині А-1671.

Сьогодні двох героїв вже поховали.  В останню дорогу Євгена Рєпіна та Максима Мєдвєдєва прийшли провести сотні рівнян. Церемонія прощання проходила у міському будинку культури.

Віра, рівнянка:

- Почула, що ховають наших хлопців і прийшла. На це страшно дивитися, щоб пропадала наша молодь. Це батьки підростаючих дітей, це брати, сини. Дивитися страшно на ту маму, як вона страждає.

Микита, студент:

- Це війна. Потрібно боротися за нашу незалежність, за нашу Україну. Вони були дуже хороші хлопці і їх дуже шкода. Я не дуже близько знаю загиблого, майже взагалі не знаю, просто прийшов вшанувати його пам'ять. Він навчався також у нас в коледжі, ми вшановуємо його пам'ять, він був дуже хорошою людиною. 

Євген Рєпін закінчив у Рівному технічний коледж, пішов на війну добровольцем. Служив у 81 аеромобільній бригаді. За декілька місяців пройшов шлях від кулеметника-розвідника до командира розвідгрупи. Загинув 20 березня, коли разом із іншими бійцями визволяв з біди товариша. 

Олег Пантелей, заступник командира роти польового вузла зв’язку 81 окремої аеромобільної бригади:

- При пораненні одного з бійців, йому прийшли на допомогу. Ворог відкрив інтенсивний вогонь, одночасно гасили його вогневі точки. Так трапилося, що вибуховим пристроєм, це була або міна, або граната, від осколкових поранень Євген загинув.

Після прощання труну із тілом загиблого героя Євгена Рєпіна на руках пронесли центральною вулицею до Свято-Покровського кафедрального собору. Рух автівок на цей час зупинили. Поховали Євгена Рєпіна поруч із іншими героями  на кладовищі «Нове». А от Максим Мєдвєдєв спочиватиме у селищі  Мирогоща Дубенського району. У бійця залишилась дружина і син. У Рівному в цей день оголошено жалобу. 

Схожі статті