+380673870816 +380673870816

Рівняни дітям хворим на рак подарували "надію"

14-15 лютого на майдані Незалежності проходила благодійна акція зі збору коштів на лікування маленьких пацієнтів онкогематологічного відділення Рівненської обласної лікарні. В її рамках кожен небайдужий рівнянин на імпровізованій "Стіні побажань" писав найщиріші слова для діток та мав можливість надати пожертву. 

Ініціатором акції виступила депутат від "Батьківщини" в Рівнераді Лариса Зелінська. До її ініціативи долучилася і громадська організація "Жінки Батьківщини міста Рівне". Так, завдяки дводенній акції, організаторам вдалося зібрати близько 5 тисяч гривень для онкогематологічного відділення. Валентина Козиревич розповіла, що жінка по-особливому розуміє та співчуває батькам діток, тому допомога їм - справа навколо якої мають гуртуватися якомога більше людей.

Валентина Козиревич, голова громадської організації "Жінки Батьківщини м. Рівне":

- Наші дітки страждають, багато дітей хворих. Дуже дорого коштує хіміотерапія, тому на сьогоднішній день батькам важко самостійно вилікувати своїх дітей.

Головний лікар Рівненської обласної дитячої лікарні Георгій Думановський розповів, що благодійники онкогематологічне відділення не оминають стороною та й держава намагається піклуватися про хворих діток. Підтверджує це і статистика.

Георгій Думановський, головний лікар Рівненської обласної дитячої лікарні:

- Якщо ми в середньому витратили на однин ліжкодень приблизно 12 гривень. То тепер по відділенню онкогематології на один ліжкодень витрачено близько 303 гривні. Це відчутна різниця.

На зібрані кошти благодійники придбали чималу кількість медикаментів та лікарського начиння. Цього для дітлахів має вистачити на місяць. Проте, дітки мріють не про болючі уколи, а маленькі радощі життя.

Арсен, пацієнт онкогематогогічного відділення Рівненської обласної дитячої лікарні:

- Мене звати Арсен. Я мрію подивитися мультики і купити справжнього комп’ютера.

Дмитро, пацієнт онкогематогогічного відділення Рівненської обласної дитячої лікарні:

- Я по приставці собі граюся, там битися потрібно. В мене мрія мати ноутбук і сенсорний телефон.

Валентина Козиревич, голова громадської організації "Жінки Батьківщини м. Рівне":

- Якщо шановні рівняни не байдужі, то ми акцію будемо продовжувати. Приєднуйтеся до нас. Кожна частинка серця, нехай буде віддана дітям, щоб вони були живі і здорові на радість нам.

 

Схожі статті