+380673870816 +380673870816

Рівнянам випала честь послухати виступ сестер Пасічник

Музикою "сонячного Моцарта" в еталонному виконанні потішила Рівненська обласна філармонія своїх слухачів напередодні Нового року. Меломани отримали змогу насолодитися концертним виступом відомих у всьому світі своїх землячок - Ольги Пасічник, солістки Варшавської камерної опери та її сестри, шведської піаністки Наталії Пасічник.  

Сестри Пасічник дивують своїми музичними талантами публіку ледь не усієї Європи та світу, королів та королев. Наприкінці року можливість насолодитися прекрасним звучанням отримали і рівняни. Вщент заповнений зал та активно розкуплені за два дні квитки довели, що у нашому місті музичним мистецтвом цікавляться. 

Впродовж 20 років життя за кордоном, сестри Пасічник у місті, де вони народилися і робили свої перші музичні кроки, виступають втретє. За іронією долі, їх частіше запрошують на гастролі західні продюсери.

Ольга Пасічник, оперна співачка:

- В Україні кілька разів виступала. У Львові виступила і 1 раз в Києві. В Україні рідко виступаю, дуже мало надходить запрошень. Хотілося б звичайно, щоб ці запрошення приходили частіше, хотілося б співати для своїх земляків.

33 симфонію та 14 концерт "сонячного Моцарта", а також концертні арії цього видатного композитора, сестри виконали разом із Академічним камерним оркестром Рівненської філармонії. Задля цього концерту штаб артистів значно розширили. Проте, деяких технічних незручностей все ж не вдалося уникнути.

Наталія Пасічник, піаністка:

 - Я дуже хотіла б, це така моя мрія, щоб я приїхала на "інавгурацію" нового роялю. Це був би найкращий подарунок. З цим інструментом дуже тяжко справитися. Дуже хотіла б закласти фонд для збору кошів на новий рояль в Рівному. Я думаю, що ця філармонія варта кращого.

Незважаючи на технічні нюанси, музика генія-композитора, віртуозно виконана Наталією Пасічник, заполонила залу силою прекрасного звучання.

Адміністрація Рівненської обласної філармонії запевнила, що цей концерт викликав справжній ажіотаж у рівнян та став вдалим закінченням концертного 2011 року.

Олександр Тарасенко, директор Рівненської обласної філармонії:

- Квитки були розкуплені за два дні до початку концерту і це свідчить, що справжнє мистецтво хвилює наших шанувальників. Це свідчення того, що справжнє мистецтво живе, потрібне, має великі перспективи в майбутньому.

Концертний виступ відбувся на благодійних засадах, зібрані кошти знані вокалістка та піаністка передали на підтримку двох юних талантів: ученицям Рівненської музичної школи, аби класична музика, яка дарує насолоду не лише слухову, а й душевну й надалі продовжувала розвиватися у нашому місті.

Схожі статті