+380673870816 +380673870816

Рівнянам допомогли узаконити "бездозвільне" житло

Влітку власникам "бездозвільних" забудов запропонували спрощену процедуру узаконення житлових площ. Тож профільні заступники керівників районів і міст Рівненщини отримали доручення допомогти жителям області якнайшвидше здати в експлуатацію будинки, зведені без дозволів. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.
     Як виконують завдання Володимир Новак проконтролював на нараді. Йому прозвітували, що в області вже введено в експлуатацію майже 10 тисяч метрів квадратних житла, зведеного до 2010 року без необхідних документів. Найбільше "бездозвільних" будов узаконили в Рівненському, Костопільському, Сарненському та Демидівському районах, а також містах Рівне та Острог. Районам аутсайдерам порадили на них рівнятися. 
     Місцеві фахівці Державної інспекції архітектурно-будівельного контролю мають бути лояльними до краян. Необхідно також слідкувати, щоб в БТІ не затримували оформлення документів. Адже від цього залежить оперативність узаконення житла. Загалом в області з початку року здано в експлуатацію понад 100 тисяч метрів квадратних житла. Найкраще обласну програму житлового будівництва виконують у Млинівському районі – понад 90 відсотків річного плану за 9 місяців.

Схожі статті