+380673870816 +380673870816

Рівнян збентежили рахунки за тепло

Більше місяця тепло в оселі рівнян надають спеціалізовані підприємства міста. Окрім опалення, людям почали надходити і рахунки. Деяких мешканців вони неабияк збентежили. Зокрема, це стосується учнівського гуртожитку Рівненського центру профтехосвіти, за адресою Олеко Дундича 3 "а". Адже встановлені тарифи втричі вищі, аніж для усіх інших.

Цей будинок, легко можна прирівняни до житла у Федеративній Республіці Німеччина. І хоча - це звичайнісінький рівненський гуртожиток, проте тут за тепло платять по європейським цінам. За 1 метр квадратний встановили тариф у розмірі 24 гривні 41 копійка, а це втричі більше, аніж платять у сусідніх будинках того ж району. Ніна Курята, пенсіонерка. Коли отримала рахунок за 10 жовтневих днів - похолола від жаху. 

Ніна Курята, мешканка гуртожитку:

- Ми платили як і в усіх навчальних закладах, а тепер квадратний метр коштує 24.41. Мені із моєю пенсією - це дорого. Мені треба 1200 гривень заплатити лише за житло. Зараз за 10 днів тепла я заплатила 282 гривні.

Загалом у гуртожитку, окрім студентів, проживає 60 сімей. Саме останні змушені платити захмарні тарифи. Згідно з чинним законодавством - приміщення підзвітне державному відомству, а отже має розраховуватися за усі комунальні послуги нарівні з іншими державними установами. Про те, що тут живуть люди – центральні відомства у надісланому поясненні не врахували. 

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Виникла така ситуація, яка, я думаю, спричинена помилками у центральних виконавчих органах влади. По тих роз’ясненнях, які надійшли, якщо гуртожиток перебуває на балансі якихось відомств, то і тариф для них виставлюється як для бюджетних установ.

Володимир Хомко цими днями зібрав усі сторони конфлікту. Тепловики пояснили, що вони закуповують газ для цього гуртожитку за цінами, які перевищують утричі встановлену вартість для населення. Адже так прописано у законі. І ціни на послуги вони встановили не для населення, а для всього гуртожитку. Його ж керівництво розділило суму на усіх людей. Тому і утворився такий тариф. 

Міський голова запевнив, що люди від такої помилки більше не страждатимуть. Найближчим часом усі нюанси владнають.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Це абсурд. Ми робимо повторний запит у міністерство. Я думаю, що на 99 відсотків - це питання вирішиться на користь мешканців. 

Володимир Хомко видав розпорядження, аби люди платили за прийнятними тарифами для населення та могли отримати пільги і субсидії. Адже у гуртожитку проживають багатодітні сім’ї та інші малозахищені верстви населення. Нині місцева влада чекає на вказівки згори.

Схожі статті