+380673870816 +380673870816

Рівнян обкрадають телефонні шахраї

Днями до чергової частини Рівненського МВ УМВС звернулася рівнянка, яка повідомила, що шахрайським способом невідомі заволоділи її грошима. Сума була чимала – 10 тисяч гривень.

Інна Березовська помічник начальника Рівненського РВ:

- До літньої жінки виїхали працівники міліції. Вони з’ясували, що невідомий зателефонував на домашній телефон і повідомив, що її син знаходиться у міліції. Він так вів розмову із жінкою, щоб вона не мала змоги взяти мобільний і з’ясувати, де ж насправді її син в даний момент. 

Оперативно-пошуковими заходами встановили двох осіб причетних до шахрайства. Ними виявилися 21-річна жителька міста Нетішин Хмельницької області та її брат Володимир, який зараз відбуває покарання в місцях позбавлення волі на Хмельниччині.

Ольга, затримана:

- Мені на мобільний о четвертій годині ранку зателефонував мій брат Володимир, який зараз відбуває покарання і наказав мені вийти на зупинку та взяти гроші у таксиста. Я одягнулася та вийшла. На зупинці стояв автомобіль білого кольору з фішкою "Таксі". Я підійшла до нього. Чоловік 50 років стояв біля легковика. Він запропонував мені сісти у салон автомобіля і перерахувати гроші. У завернутому папері було десять тисяч гривень. Брат по мобільному наказав мені чекати вказівок. З цими грошима я пішла додому.

Наступного дня, за вказівками брата, дівчина передала гроші вказаному чоловіку. Провівши оперативно-розшукові заходи, вже за декілька днів до Ольги завітали рівненські міліціонери.

Встановлено, що такі випадки є непоодинокими не лише на Рівненщині, а й в Україні. Таким видом шахрайства займаються особи, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі. Вираховуючи та попадаючи на одного, скажімо, із десятка-другого жертв, шахраї повідомляють, що їхній син знаходиться у міліції. І щоб його "визволити", необхідно передати певну суму чи  переказати кошти на банківський рахунок.

Схожі статті