+380673870816 +380673870816

Рівненський зоопарк готується до зими

Нині деяких тварин на ніч переводять до закритих вольєрів. Для тварин, які важко переносять низькі температури, існують два види вольєрів: літні та зимові. Останні забезпечені автономною систему обігріву.

Директор Рівненського зоопарку Олег Павлюк розповів про те, хто ж саме з його підопічних полюбляє тепло.

Олег Павлюк, директор Рівненського зоопарку:

- Як правило, більшість екзотичних тварин полюбляють тепло. Тому зимова і осіння погода їм не дуже підходить. Ми змушені створювати умови максимально наближені до їх природного середовища. В основному це мавпи, лемури, багато птахів, кенгуру.

Нещодавно у Рівненському зоопарку з'явилася пара чорних лелек, які занесені до Червоної книги, та самка рисі. Їх привезли з інших зоопарків. Місцевий зоопарк також поповнився і представниками Південної Америки.

Марія Кривуша, ветеринарний лікар Рівненського зоопарку:

- У зоопарку знаходяться представники Південної Америки. Наприклад, альпаки, в яких нещодавно з'явилося поповнення і капібари.

Дирекція зоопарку постійно впроваджує цікаві проекти. У зоопарку функціонує куточок, де відвідувачі мають можливість вільно гуляти із тваринами, які є абсолютно безпечними. У стадії будівництва знаходяться оглядовий майданчик поряд з вольєром тигрів та вольєр просто неба для мавп, в якому огорожа буде заввишки трохи більше одного метра. 

Болюча тема Рівненського зоопарку - годування тварин відвідувачами.

Олег Павлюк, директор Рівненського зоопарку:

- Годувати тварин у багатьох зоопарках заборонено. Ми намагалися відійти від цього стандарту. Ми продавали при вході спеціалізовані корма. Проблема в тому, що відвідувачам подобаються певні види тварин. Наприклад, японська макака. Їй відвідувачі віддають увесь корм. 

Мавпи, лемури, птахи, кенгуру, сурікати та деякі інші тварини наразі осінніми вечорами гріються в утеплених приміщеннях. Адже працівники Рівненського зоопарку попіклувалися аби зимовий період їх підопічні провели з п'ятизірковим комфортом.


111006_Zoo sferadesigner

Схожі статті