+380673870816 +380673870816

Рівненський театр порадує свого глядача "Сватанням на Гончарівці"

Усі шанувальники театру свою цікавість зможуть утамувати уже 11 березня. Недільного вечора Рівненський обласний академічний музично-драматичний театр представить "стару-нову" виставу "Сватання на Гончарівці" за п’єсою Григорія Квітки-Основ’яненка. 

Музичну комедію "Сватання на Гончарівці" у рівненському театрі ставлять утретє. На цій виставі виросло не одне покоління акторів. Втім, кожного разу постановка має свою філософію та колорит. Головний герой вистави – Стецько, за словами актора Сергія Бондарука, не дурень, а дитина. І все що відбувається, для нього просто гра.

Сергій Бондарук, актор:

- Він прибитий на цвіту, як про нього говорять. Але це велика дитина, якій головне поїсти, побавитися. Для нього це сватання - це теж гра. Він просто бавиться.

Не так давно у театрі працює актриса Ксенія Рекуненко. Саме за її серце у виставі і змагаються Стецько та кріпак Олексій.

Ксенія Рекуненко, актриса:

- Роль цікава української дівчини. Вистава має бути веселою. Переносяться сюди якісь проблеми тогочасні, але вони є актуальні і зараз. 

Багато років тому цю ж роль грала актриса Валентина Антонішина. Тепер за п’єсою вона мати Уляни – Одарка. Жінка розповіла, що нова роль набагато серйозніша та яскравіша.

Валентина Антонішина, актриса:

- Я все пам’ятаю. І всі пісні, і всі слова, і молодість пригадую свою, але ж ця роль Одарки, як на мене, то вона яскравіша.

У виставі задіяний не один склад, з нею театр планує гастролювати. Для цього і декорації відповідні. Одним рухом хата ззовні, перетворюється на кімнату. Усі деталі та костюми чітко продумані. Окрім нових поглядів на виставу та свіжих облич, ця постановка необхідна для глядача, переконані ті, хто бачить театр зсередини.

Володимир Дьяков, актор:

- Стільки характерів у цій виставі. Кожному актору цікаво зіграти в таких п’єсах. Це класика і комедія. Вона гратиметься і після нас.

Чимало у виставі музичних і танцювальних номерів, також задіяний і оркестр. Над підготовкою актори працюють вже другий місяць. Востаннє цю виставу зіграли у Рівному наприкінці вісімдесятих. У театрі сподіваються, що і тепер п’єса стане не менш улюбленою.

Схожі статті