+380673870816 +380673870816

Рівненський театр ляльок 1 жовтня відкриє новий театральний сезон

1 жовтня Рівненський театр ляльок відкриває новий театральний сезон. У планах керівництва – нові постановки, проекти та оновлення залу і сцени. 

1 жовтня 37 театральний сезон Рівненський театр ляльок відкриє виставою "Бременські музики". Наступного ж дня маленьких глядачів вітатимуть прем’єрною постановкою "Веселий урок". На наступний рік у театрі заплановано чимало нових робіт. Одна з них для дорослих глядачів. Репетиції розпочнуться вже у квітні. 

Володимир Данилюк, директор, художній керівник Рівненського обласного театру ляльок:

- Нас чекає дуже масштабна робота. Ми повертаємося до випуску вистав для дорослого глядача. Ми працюємо довгий час над виставою "Людина із Ламанчі". Це американський мюзикл. У цій постанові акторам треба співати, танцювати, грати в живому плані.

Окрім того на глядачів чекає і приємний сюрприз. У залі нові крісла. Вони мають дві позиції – для дорослих та для дітлахів. Сучасні сидіння коштували театру 200 тисяч гривень. До того ж, відтепер кількість місць обмежена у дві сотні. Місця зменшили, аби зробити у центрі прохід.

На прес-конференції актори розповіли журналістам і про свої нещодавні поїздки на Всеукраїнський фестиваль вистав за п’єсами Лесі Українки до Луцька та про обмінні гастролі до Астрахані. У Росії рівненські лялькарі ставили "Сумну веселу казку". Українську мову маленькі глядачі не завжди розуміли, тому заради подолання мовного бар’єру актори вдавалися до імпровізацій. 

Олена Лисенко, актриса:

- Діти не розуміють, що таке "смачного". Ми їм пояснювали, що це "приятного аппетита". Окрім цього було чимало курйозів, пов’язаних із мовою. 

За словами акторів, вдячні глядачі засипали їх квітами та оваціями. У подальших планах театру ляльок – поїздка до російського Волгограду.


110928_Teatr Lalok sferadesigner

Схожі статті