+380673870816 +380673870816

Рівненський РАЦС запам’ятовується молодятам довжелезними чергами

Осінь – золота пора весіль. Саме у цей період в Україні фіксують рекордну кількість одружень. Однією з найголовніших частин весільного свята є урочиста реєстрація шлюбу у РАЦСі. 

Білосніжна сукня, найближчі люди, щасливі посмішки та безліч квітів. Саме з цим асоціюється найважливіший день у житті молодят – одруження. Проте, аби цей день залишав лише позитивні емоції, парі необхідно докласти чимало зусиль. Вінчання, святкове вбрання, ресторан та звичайно ж, урочиста реєстрація шлюбу у РАЦСі.

Нині у Рівному ця послуга коштує від 85 до 500 гривень. Окрім того, у 20 гривень обійдуться для молодят консультаційні послуги працівників РАЦСу при подачі заяви, у 2 гривні - бланк заяви і у 85 копійок - державне мито. Обряди реєстрації шлюбу проходятья у п’ятницю, суботу та неділю. За словами начальника Рівненського міського відділу РАЦСу Тетяни Кічатої, вищу ціну сплачують тільки ті пари, які хочуть провести урочистості у неділю.

Тетяна Кічата, начальник Рівненського міського відділу РАЦСу:

недільний обряд проходить так само. Оскільки неділя - вихідний день, то оплата працівникам нараховується подвійна. Це врегульовано наказом Міністерства юстиції та постановою Кабінету Міністрів.

Рівнянка Софія Кійко разом із майбутнім чоловіком ще у січні вирішили подати заяву до РАЦСу. Тоді і зіштовхнулися з довжелезними чергами. 

Софія Кійко, рівнянка:

у січні бронювали місця. Пам’ятаю, тоді була довжелезна черга. Потім ми прийшли 8 серпня, щоб написати заяву. Того дня ми простояли близько 5 годин у черзі. 9 ж вересня ми підтвердили нашу присутність, а сам розпис відбудеться 18 вересня. 

Пані Тетяна про цю проблему знає. Черги виникають через те, що молодята зазвичай приходять подавати заяву у вівторок та четвер, а в суботу у РАЦСі пусто. Хоча цей день також прийомний. Окрім того, під час консультації із працівником РАЦСу молодята мають можливість забронювати дату власного весілля.

Тетяна Кічата, начальник Рівненського міського відділу РАЦСу:

молодята можуть вибрати собі дату та час весілля. Також, їм нададуть консультацію: які документи потрібно для одруження, в які терміни варто подати заяву.

Якщо ви бажаєте, аби день вашого весілля був незабутнім, рекомендуємо дізнатися заздалегідь про всі тонкощі роботи РАЦСу.


110914_ZAKS sferadesigner

Схожі статті