+380673870816 +380673870816

Рівненський льонокомбінат відсвяткував своє відкриття

Цими днями свою роботу відновив колишній гігант з виробництва легкої промисловості Радянського Союзу - Рівненський льонокомбінат. Підприємство більше 10 років не функціонувало. Відтепер воно офіційно розпочало свою роботу.  
У це диво мало хто вірив. Проте людина, яка вирішила ризикнути все ж знайшлася. Ним виявився підприємець Олег Червонюк. У радянські часи льонокомбінат збудували за два роки. Нині знадобилося більше часу, аби затвердити всю документацію для офіційного початку виробництва. 

І от хвилюючий момент офіційного відкриття настав. Як знак перемоги над розрухою, прапор з логотипом славнозвісного підприємства текстилю підняло молоде подружжя у день свого весілля. Згодом усі гості свята, під акомпанемент музичного оркестру, вирушили до приміщення оновленого льонокомбінату. Офіційно перерізати стрічку випала честь родині Червонюків та Єлизаветі Василівні Беляєвій, яка ще у 1962 році була присутня на відкритті флагмана легкої промисловості.

У святковий день офіційного відкриття, найбільше раділи старші люди, ветерани праці, які на власні очі мали змогу порівняти колишній льонокомбінат із новим, сучасним. Відремонтовані дахи, повністю відновлена комунікація, нова парова котельня та надсучасне обладнання з Німеччини, аналогів якому немає у всій Україні.

Олег Чевонюк, власник Рівненського льонокомбінату:

- Коли ми прийшли у цей цех, тут були наполовину згорівші лінія та стеля. У всіх були мокрі ноги. Але всі ходили на роботу і працювали. Ми не маємо права залишати нашим дітям розграбовану державу. Ми все повинні зробити для того, щоб держава була сильною. Щоб ми могли пишатися, що залишили своїм дітям справжнє майбутнє. Ми відновимо виробництво. Я вам обіцяю, що Рівне стане центром легкої промисловості.

Урочистості з нагоди другого народження рівненського підприємства супроводжувалися і яскравими, голосистими виступами колективів "Горинь", який, до речі, розпочинав свою діяльність разом із льонокомбінатом та зразкової студії "Ладоньки". Згодом, сучасне швейне підприємство "Едельвейс", яким керує дружина Олега Казимировича – Галина Червонюк, продемонструвало на червоній доріжці нову колекцію одягу.

Привітати рівнян з відкриттям текстильного гіганта прийшли і представники міської та обласної влади. Очільник міста Володимир Хомко розповів, що льонокомбінат для міста – це не лише шанс повернути авторитет флагмана із виробництва текстилю, а й додаткові надходження і робочі місця.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Це стратегічна інвестиція. Вона не повернеться завтра. Кому був винен старий льонокомбінат, з тими інвестор розрахувався. Зараз він вклав немалу суму, щоб це підприємство запрацювало.

Ткаля Мілентина Станіславівна Бондарєва віддала льонокомбінату 45 років праці. У знак вдячності, герой праці вручила Олегу Червонюку підписи усіх робітників-ветеранів льонокомбінату. Кульмінацією дійства стала історична мить - довгоочікуваний урочистий запуск Рівненського льонокомбінату в дію. 

Нині льонокомбінат виробляє більше 10 тонн на добу трикотажного полотна. Олег Червонюк запевнив, що це лише старт. Адже разом із відновленням підприємства, наше місто отримало нове дихання. І надію, що у близькому майбутньому поверне собі попередню славу лідера у галузі легкої промисловості.

Схожі статті