+380673870816 +380673870816

Рівненський льонокомбінат розширює можливості свого виробництва

За той недовгий час, коли підприємство почало виробляти продукцію, його керівництво вже побачило необхідність у покращенні технічної бази, заради збільшення та відповідно здешевлення виготовлених товарів. Нагадаємо, для Рівненського льонокомбінату заповнити український ринок товарами вітчизняної легкої промисловості є метою номер один. 

За останні кілька днів до Рівного на льонокомбінат приїхали представники німецької та італійської компаній із постачання техніки для підприємств легкої промисловості. Активні перемовини з ними, невдовзі поповнять базу фабрики новим надсучасним устаткуванням. Зокрема з Німеччини буде постачатися апаратура не лише для виготовлення та обробки тканини, але і для економії води та тепла.

Олег Червонюк, власник Рівненського льонокомбінату:

- Ми сьогодні також використовуємо розумові здібності і робимо гарної якості продукцію. На сьогодні ми збільшуємо кількість обладнання. Це здешевить продукцію і ми можемо витіснити китайських і турецьких виробників із українського ринку.

Німецьке обладнання, як запевнили представники фірми-виробника, неабияк збільшить кількість виготовлення продукції.

Томас Міхальський, представник фірми "Тісс", Німеччина:

- Якщо всі ці машини інстальовані, запущені будуть, то ми говоримо про 5 тонн в день виробничої продукції.

Італійці ж влітку на підприємстві встановлять та навчать працювати людей на чотирьох нових машинах. Кожна з них оброблятиме уже готову тканину: робитиме начес для утеплення, плюш, додаватиме лоск, аби від прання вона не псувалась та шліфуватиме. Коштує вся ця техніка близько 450 тисяч євро. Іноземні партнери розповіли, що на льонокомбінаті дуже правильно та поступово ведуть бізнес і капіталовкладення приносять свої плоди.

Флоренцо Пещеро, менеджер компанії "Лафер", Італія:

- Я часто відвідував кампанії з цієї території, із пострадянського простору, і бачив різні фабрики. У вас, що дуже позитивно, ви робите капіталовкладення, які мають сенс і мають результат. Адже я бачив, що на різних фабриках було вкладання якихось грошей, але вони не приносили того результату і вони з часом купували тканину чи одяг десь там з інших місць, тобто не було розвитку виробництва такого, яке я бачу у вас. 

І справді, за час, коли запустили виробництво, Олег Червонюк уже демонструє різноманіття виготовлених тканин та наголошує на їх прийнятній ціні. Він запевнив, що це не межа. Адже люди працюють на найкращій у світі техніці і вже скоро кількість робочих місць зросте.

Схожі статті