+380673870816 +380673870816

Рівненський льонокомбінат підготував подарунки обдарованим дітям

Тиждень, що минає виявився доволі сприятливим для реалізації творчих талантів дітлахів. Так, Рівненській обласній державній бібліотеці для дітей випала честь перейняти естафету відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання, який щорічно стартує в березні в одній із дитячих бібліотек України. Також до Міжнародного дня працівників театру ляльок в Рівному вже вчетверте відбувся фестиваль дитячих аматорських лялькових колективів "Березневі сходинки". 

Свято урочистого відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання пройшло під назвою "Книга-розум, знання та успіх!". В цей день у Рівненському академічному обласному театрі ляльок зібралося чимало рівненських письменників та журналістів, аби розповісти дітям про необхідність читання та дружби із книгою. Адже з кожним роком кількість дітлахів, які відвідують бібліотеки невпинно зменшується.

Лариса Лісова, директор Рівненської обласної бібліотеки для дітей:

- Наш захід - це один із тих заходів, який спонукає дітей до читання, який передає красу книги, її безмірні можливості. В житті можна нічого не знати, але дякуючи книжці, знайти ту дорогу, яка проведе тебе по життю і поведе до твоєї мети.

Окрім того, на святі відзначили лауреатів премії "Кобзарик" в номінаціях "Кращий читач" та "Друг бібліотеки". Нею нагороджують представників громадськості, читацький актив за співпрацю із бібліотекою та допомогу у вирішенні актуальних питань. Кращим читачем цього року стала Анастасія Велігурська, яка полюбляє пригодницькі книжки та є частим гостем бібліотеки. 

Анастасія Велігурська, отримала премію "Кращий читач":

- Я люблю читати книжки і тому читаю їх швидко. Люблю ходити в бібліотеку раз на місяць, або два рази на місяць.

Втім, ця подія не відбулася б без генерального партнера - Рівненського льонокомбінату. Його директор Олег Червонюк допоміг з матеріальним забезпеченням свята та закупівлею подарунків для кращих із кращих.

Олег Червонюк, власник Рівненського льонокомбінату:

- Мені приємно приймати участь у цьому заході, адже діти - це наше майбутнє і ці діточки через певний час підуть на виробництво, підуть на заводи, фабрики нашої країни. Я впевнений, що вони будуть піднімати і розвивати економіку нашої держави, а без знань цього зробити неможливо. Звичайно, чим молодші діти, то їм простіше доводити оці прості речі для того, щоб вони закінчуючи середню школу розуміли, що потрібно навчатися. Таким чином ми стимулюємо їх до навчання і до відвідування бібліотек.

Колишній гігант промисловості також став генеральним партнером фестивалю дитячих лялькових колективів "Березневі сходинки", що вже вчетверте проходить в Рівненському академічному театрі ляльок. Цьогоріч ця подія об’єднала більше сотні школярів з 10 дитячих колективів. Організатори тішаться, що фестиваль з кожним роком стає популярнішим та розширює свою географію.

Володимир Данилюк, директор Рівненського обласного академічного театру ляльок:

- Фестивалі такого рівня тільки ми проводимо в Україні. Тільки ми проводимо наш театр і тим він і цікавий, що саме діти безпосередньо приймають участь в цьому фестивалі. Ми від того дуже тішимося, бо це наше підростаюче покоління, наше майбутнє. Вони підростуть. Хтось стане актором, хтось приїде до нас художником працювати. Ми дбаємо за своє майбутнє.

Під час фестивалю молоді таланти ставили свої вистави на сцені лялькового театру, брали участь в майстер-класах, а найголовніше – мали змогу зануритися у захоплюючий світ театрального мистецтва.

Юлія, Мирослава та Ольга, учасниці зразкового лялькового театру "Колосок":

- Наша вистава називається "Пригоди Непитайлівського лісу", ми звичайно хвилюємося, хоча дехто перший раз, дехто другий. Але все одно хвилюємося, щоб слова на сцені не забути.

Цей весняний тиждень виявився сприятливим для реалізації творчих задатків дітей. Молоде покоління охоче демонструвало свої таланти, проте найголовніше, що серед таких заклопотаних дорослих знайшлися люди, які підтримали дитячі починання.

 

Схожі статті